(Voor 2 personen)
Voor de koekjes:
2 stukjes zalmfilet uit het diepvriesvak
3 eetlepels Thaise red curry paste
2 bosuitjes, fijn gesneden
1 eitje
1 eetlepel gehakte koriander
bloem
snufje zout en peper
Voor de salade:
Een zakje veldsla
3/4 Komkommer, in stukjes gesneden
1 rode paprika, in stukjes gesneden
Cashewnoten
Voor de dressing:
2 eetlepels sesamolie
1 theelepel chilisaus
1 theelepel sojasaus
half teentje knoflook
Snufje zout en peper
Een beetje honing of suiker
- Om te beginnen laat je de stukjes zalm volledig ontdooien. Daarna snij je de zalm in hele kleine stukjes, een soort snippers
- Aan die snippers voeg je de bosuitjes, de red curry paste, de koriander, het eitje en zout en peper toe. Dit geheel roer je goed door elkaar totdat er een soort 'pasta' ontstaat
- Nu voeg je net zoveel bloem toe totdat de pasta dik en compact is
- Laat een koekenpan warm worden en doe er een eetlepel olijfolie of wokolie in. Doe nu ongeveer een eetlepel van het zalmmengsel in de pan en druk het plat zodat er een koekje ontstaat. Bak het koekje rondom totdat het bruin en knapperig is. Dit herhaal je totdat het mengsel op is
- Nu de salade, dat is eigenlijk een kwestie van alle ingrediënten door elkaar heen husselen en lekkere dressing erbij maken en klaar is kees!
Serveer de overheerlijke zalmkoekjes met chilisaus en de oosterse salade. Veel eetplezier!
Geschreven door Jet