Vegetarische preiquiche

Eten door Lisa
Bij het woord quiche haken veel mensen al af. Er wordt namelijk vaak gedacht dat het veel tijd kost om ?m te maken. Deze quiche is echter simpel en toch erg lekker. Bovendien zorgt deze vegetarische versie voor wat afwisseling.

Vegetarisch eten

is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Toch blijft het voor vleeseters vaak lastig om een gerecht op tafel te zetten zonder vlees. Het gevoel dat er iets mist overheerst. Dit terwijl sommige vleeseters het best wat vaker zouden willen proberen. Vegetarisch eten is namelijk niet alleen goed voor de dieren, het is ook goed voor de gezondheid en de portemonnee. Dus of je nu zelf eens wat vaker vegetarisch wil eten, of dat je vegetarische gasten te eten krijgt: deze quiche zal zeker smaken. Bovendien kun je hem ook gemakkelijk een dag van te voren bereiden. Bij een eventueel etentje scheelt dit een hoop werk en hoef je als gastvrouw tenminste niet de hele avond in de keuken te staan.



Vegetarische preiquiche
(voor 4 personen)

Wat heb je nodig?
  • Deeg voor hartige taart (bv. kant en klaar uit de diepvries van Koopmans)
  • 750 gram prei
  • Twee eetlepels boter
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 3 eieren
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels bloem
  • Geraspte kaas
  • Springvorm
Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het deeg ontdooien.
  2. Snijd de prei in ringen. Smelt in een grote pan de boter (houd een klein beetje over voor het invetten van de springvorm). Bak de prei circa 7 minuten in de pan. De prei zal slinken en vocht verliezen.
  3. Voeg vervolgens de bloem toe en roer goed door. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en roer ze door het preimengsel. Voeg vervolgens ook de geitenkaas toe en meng het geheel opnieuw.
  4. Klop de drie eieren los met de crème fraîche. Voeg de eieren bij de prei en roer het geheel door.
  5. Vet de bakvorm in en bekleed deze met het deeg. Giet het prei mengsel in de bakvorm en strooi er wat geraspte kaas overheen. Bak de quiche in de oven af in 25-30 minuten.
Tip:

Toch vlees toevoegen aan dit recept? Doe er dan wat gebakken spekjes bij!

Bron: Smulweb.nl