Oosterse salade met tonijn en wasabidressing
Te veel gegeten tijdens de feestdagen? Of is één van jouw goede voornemens om dit jaar gezonder te eten? Maak dan dit heerlijke recept. Want naast dat het overheerlijk is, is het ook nog eens erg gezond!
Wat heb je nodig?
(voor vier personen)
(voor vier personen)
- 400 gram tonijn
- 4 eetlepels sesamzaadjes
- 1 eetlepel zout
- 1,5 eetlepel versgemalen peper
- 1 eetlepel olijfolie
Voor de dressing:
- 1 eetlepel wasabi
- 1 eetlepel rijstwijnazijn
- sap van een limoen
- 1 eetlepel sojasaus
- 0,5 eetlepel honing
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1 eetlepel sesamolie
- 1,75 dl extra vergine olijfolie
- zout en peper naar smaak
Voor de salade:
- 250 gram gemengde sla
- 1 bakje alfalfa of tuinkers
- 200 gram cherrytomaatjes
- halve komkommer, in kleine partjes gesneden
- 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
Hoe maak je het?
- Meng het sesamzaad, het zout en de peper door elkaar en rol het stukje tonijn erdoor, zodat de hele buitenkant bedekt is met sesamzaadjes.
- Verhit een koekenpan totdat deze flink heet is, doe 1 eetlepel olijfolie in de pan en schroei de tonijn aan alle kanten dicht. De buitenkant moet knapperig worden, de binnenkant blijft rauw.
- Laat de tonijn rusten en snij hem daarna in dunne plakjes.
- Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar.
- Maak nu de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen en schep driekwart van de dressing door de salade.
- Verdeel de salade over vier borden, leg de reepjes tonijn erop en sprenkel de rest van de dressing over de tonijn heen.
Eet smakelijk!
Bron: Smulweb.nl