Quiche met gerookte kipfilet
Of een quiche maken moeilijk is? Welnee! Deze quiche met gerookte kip en oude kaas kan iedereen maken, dus ook de amateurkok met twee linkerhanden. Smul van dit simpele en lekkere gerecht. Succes!
Hoe maak je het?
Bron: Smulweb.nl
Een quiche hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, in dit geval is namelijk de oven het langst bezig. Deze hartige taart met gerookte kip kan voor meerdere gelegenheden gemaakt worden: een high tea, brunch of gewoon als avondeten.
Een quiche is wel machtig, zo kan één taart al genoeg zijn voor ongeveer acht personen bij een high tea (ook vanwege al het andere lekkers!). Het gerecht als avondeten is voor ongeveer vier personen.
Wat heb je nodig?
(voor ongeveer 4 personen)
- 5/6 plakjes bladerdeeg
- 4 eieren
- 250 ml crème fraiche
- 250 gram geraspte oude kaas
- 2 gerookte kipfilets, in reepjes
- Nootmuskaat
- Peper
- Lage ronde ovenschaal
Hoe maak je het?
-
Verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi de plakjes bladerdeeg.
-
Vet een ronde lage taartvorm/ovenschaal in en bedek de bodem en wand met ongeveer 5/6 plakjes bladerdeeg.
-
Bestrooi de bodem van de taartvorm/ovenschaal met de 250 gram geraspte oude kaas.
-
Snijd de twee gerookte kipfilets in reepjes en verdeel deze gelijkmatig over de taartbodem.
-
Klop in een kom de 4 eieren los en voeg de crème fraiche toe.
-
Roer er peper en een beetje nootmuskaat door (als je niet van nootmuskaat houdt, kun je ook wat extra peper toevoegen).
-
Schenk het eimengsel over de taartbodem/ovenschaal.
- Zet de taartvorm in het midden van de oven. Na tien minuten bakken schakel je de temperatuur van de oven terug naar 175 graden. De taart heeft dan nog 45 minuten nodig om bruin en gaar te worden.
lekker met gestoofde prei of een salade.
Eet smakelijk!
Bron: Smulweb.nl