Klim aan boord van de Black Pearl!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Voor deze 2-disc special edition moet je even de tijd nemen. Allereerst is de film 2,5 uur maar deze versie bevat een tweede dvd met meer dan vijf uur bonusmateriaal. Na het bekijken van de film snap je ook waarom!

Dead Man's Chest lijkt me een goede film voor de bioscoop maar ik moet het met mijn eigen home cinema set doen. In mezelf denk ik even terug aan het eerste deel maar al snel weet ik weer wat het verhaal was. In deel twee zien we Will en Elizabeth, en hoe zij ter dood veroordeeld zijn nadat zij Captain Jack Sparrow hebben geholpen met zijn ontsnapping. De enige weg naar vrijheid is het kompas van deze excentrieke kapitein. De gouverneur wil dit bijzondere kompas in ruil voor de vrijheid van Will en Elizabeth. Het is echter geen gemakkelijke klus voor Will want Jack is nergens te vinden.

Afbeelding verwijderd door redactie

Jack heeft ondertussen zijn eigen problemen. Eenmaal aangekomen op de Black Pearl komt hij een oude bekende tegen. Deze bekende is niemand minder dan Bootstrap - de vader van Will. Hij vertelt Jack dat hij gevaar loopt en dat Davy Jones naar hem op zoek is. Jack heeft nog een schuld lopen bij deze beruchte zeeman, die eens in de tien jaar aan land kan komen. Jack denkt dat hij aan land wel veilig is maar Davy weet hem toch te vinden. Daarnaast beschikt Davy ook over een zeemonster - De Kraken - dat alleen Davy gehoorzaamt. Zelf ziet Davy er ook niet erg appetijtelijk uit en zijn hoofd bestaat uit een inktvis.

Will zet zijn zoektocht voort maar wordt al snel afgeleid door een ander zoekproject. Davy Jones heeft zijn kloppende hart namelijk in een kist gestopt en dit hart moet gevonden worden. Het lastige hieraan is dat ze eerst de sleutel van de kist moeten vinden en daarna nog eens de kist zelf. Dit zorgt uiteraard voor een groot en spannend avontuur waarbij Jack zichzelf in de nesten werkt. En Jack zou Jack niet zijn als hij alles op het spel zet om zijn eigen hachje te redden.

Afbeelding verwijderd door redactie

Dead Man's Chest

is een drukke film met mooie special effects. Zo mooi dat ik meer geïnteresseerd was in het bonusmateriaal. Er zijn een aantal personages en gebeurtenissen in de film waar je de oorsprong van wil weten. Het bonusmateriaal is zodoende heel bevredigend. Elk stukje techniek komt aan bod en al je vragen worden beantwoord. Je staat er eigenlijk niet bij stil wat voor mega- en miljoenenproject dit wel niet is. Voor het tweede deel hebben ze dit keer voornamelijk gefilmd in het Caribisch gebied. En dit had heel wat voeten in de aarde! Zo is de hele set een keer weggewaaid door een tropische storm en moesten ze eerst wegen aanleggen omdat de infrastructuur op sommige eilanden niet al te best was.

Het tot stand komen van Davy Jones was voor mij de grootste vraag. Het is mooi om te zien welke technieken ze hiervoor hebben gebruikt en dat de man achter Davy Jones Bill Nighy (Love Actually) blijkt te zijn! Johnny Depp had behoorlijk wat doubles en is dus eigenlijk een bange poeperd. Toch heeft hij de moed genomen om een aantal stunts zelf uit te voeren en ik heb nog steeds evenveel respect voor deze acteur. Over deel drie is nog niet veel gezegd maar deze hebben ze tegelijk opgenomen. Dat betekende voor de cast en de crew dat zij ruim een jaar van hun leven hebben opgegeven om deze twee delen te maken. Voor mij was deze bonus dvd absoluut een meerwaarde want de film - met name het einde - was redelijk teleurstellend.

Afbeelding verwijderd door redactie

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, 2-disc special edition
Met o.a. Johnny Depp, Orlando Boom, Keira Knightly
Regisseur: Gore Verbinski
Tijdsduur:145 minuten (excl. bonusmateriaal)
Adviesprijs: 30,99 euro
Adviesleeftijd: 12 jaar

Bestel Online voor 24,99!

Pirates Of The Caribbean -
Dead Man's Chest (2DVD) (Special Edition)
Orlando Bloom