The Movement steelt de show in Eindhoven

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Waar het in eerste instantie een drukte van jewelste in de zaal is, zwijgen de pubers als de dansers op komen. Ze kijken vol waardering naar de adembenemende show van de groep jongeren die hun gezamenlijke droom willen delen met de rest van de wereld. Door middel van breakdance, popping, locking, electric boogaloo, power tubling en zelfs jazz ballet, vertellen zij hun verhaal. We zien de talentvolle dansers vanuit de hele wereld bijzondere moves maken. Niet voor niets heeft een aantal van hen al opgetreden met grootheden als Madonna, Janet Jackson, 50 cent, Whitney Houston en P. Diddy.

Met name de geweldige beatboxer krijgt de zaal helemaal mee. Iedereen klapt en zwaait met de armen als hij dit aangeeft. Hij heeft er zichtbaar veel plezier in als hij met het publiek speelt en daardoor de meiden het hoofd op hol brengt. Daarnaast is er ook nog ruimte voor een dj en een rapper. Op die manier wordt het een heel gevarieerde show. En door het enthousiasme van de castleden wil je niets liever dan helemaal uit je dak gaan. In de zaal zit dan ook iedereen swingend in zijn stoel.



Zeker voor het jongere publiek is The Movement - A theatrical Experience een boeiende show. Maar ook weer niet te jong, want in de volledige show wordt er gewoon Engels gesproken. Als je dus ook echt iets mee wil krijgen van het verhaal moet je deze taal wel machtig zijn. Wel vond ik het jammer dat ik af en toe twijfelde aan de echtheid van de performances. Zo was het soms duidelijk te zien dat de castleden niet live spraken en dan ga je daar bij een flitsende beatboxer automatisch ook aan twijfelen. Al was ik dat net zo snel weer vergeten als ik één van de dansers weer een onmogelijke beweging zag maken, zoals een jongen die de split doet en meer van die onvoorstelbare moves. Zien dus!

The Movement is nog tot en met 26 oktober door heel Nederland te zien. Klik hier voor meer informatie over de show en speeldata.