Recept: Tournedos van zalm
Deze zalmtournedos kun je koud serveren bij de lunch met wat salade en stokbrood. Je kunt hem van tevoren al maken. Eet je 'm liever warm bij de maaltijd dan pocheer je 'm 1 uur voor je aan tafel gaat.
Wat moet je doen?
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv waar Ze.nl een samenwerking mee is aangegaan. Voor meer lekkere recepten, kijk op de website van Kookse.tv
Heel eenvoudig kun je de zalmtournedos pocheren in heet water, maar zorg er wel voor dat de rol goed dicht is, anders loopt de vulling eruit.
Wat heb je nodig?
(Voor 4 personen)
- 6 tot 8 plakjes gerookte zalm
- 350 gr. kabeljauwfilet
- 2 eiwitten
- 80 ml. slagroom
- 1 eetlepel gehakte platte peterselie
- peper en zout
- plastic folie
Wat moet je doen?
- Snijd de kabeljauwfilet in stukken. Maal de kabeljauwfilet met de eiwitten en de helft van de slagroom in een keukenmachine tot een puree.
- Doe de kabeljauwpuree in een kom en spatel er de rest van de slagroom door. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg 2 grote dubbele plastic folievellen op de aanrecht, zorg dat de vellen elkaar overlappen, leg er nog 1 los vel over.
- Leg op de folie de plakjes gerookte zalm en strijk er de kabeljauwpuree over. Rol stevig de gerookte zalm in de plastic folie op, knoop de uiteinden goed dicht. Doe er desnoods nog een vel folie over, de rol moet goed dicht zijn.
- Breng een pan water aan de kook en leg de zalmrol in het water. Zorg ervoor dat hij onder water ligt. Houd het water tegen de kook aan. Let op: het water mag niet koken.
- Laat de zalmrol 35 tot 40 minuten in het hete water liggen. Verwijder plastic en snijd de rol in stukken of dikke plakken.