Zalm Tournedos
Nu Sinterklaas het land uit is, wordt het tijd om ons te gaan voorbereiden op kerst. Ben je nu al bezig met het bedenken van het kerstmenu? Of wil je vanavond graag iets lekkers koken? Probeer eens zalm tournedos, gevuld met een kabeljauwpuree.
De ingrediënten voor dit heerlijke recept (voor vier personen):
- 6 tot 8 plakjes gerookte zalm
- 350 gram kabeljauwfilet
- 2 eiwitten
- 80 ml slagroom
- 1 eetlepel gehakte platte peterselie
- peper en zout
- plasticfolie
Bereidingswijze via kookse:
1. Snijd de kabeljauwfilet in stukken. Doe deze stukken samen met de eiwitten en de helft van de slagroom in een keukenmachine. Maal dit tot een puree.
2. Doe de puree in een kom en spatel de rest van de slagroom er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
3. Leg twee grote dubbele vellen plasticfolie op het aanrecht. Zorrg dat de vellen elkaar overlappen. Leg er nog een derde vel folie overheen.
4. Leg hierna de plakjes gerookte zalm op het folie en strijk daar de kabeljauwpuree overheen.
5. Rol dit geheel stevig op, waarbij het plastic folie alleen aan de buitenzijdes blijft. Knoop de uiteinden goed dicht. Doe er desnoods nog een vel folie overheen. Zorg ervoor dat de rol goed dicht is! Bekijk de video om te zien hoe dit precies moet.
6. Breng een pan water aan de kook en leg de rol met zal in het water. Zorg ervoor dat hij onder water ligt. Houd het water tegen de kook aan. Maar let op: het water mag niet koken.
7. Laat de zalm op deze manier zon 35 tot 40 minuten in het water liggen.
8. Verwijder het plastic en snijd de rol in stukken of dikke plakken.
Voor extra tips kijk je op Kookse.
Eet Smakelijk!