Recept: Gezond borrelhapje

Eten door Redactie Ze.nl
Als je op vrijdagmiddag nog even gaat borrelen met collega's, staan binnen no time de bitterballen en warme nacho's op tafel. Zou dat de reden zijn dat je favo broek niet meer past? Tijd voor een gezonde borrelhap!

Bij het woord kikkererwt denk je misschien niet gelijk 'lekker', maar naast dat van deze groente ook hummus en falafel wordt gemaakt, is het ook super yummy als borrelhapje. Weer eens wat anders dan de alledaagse paprikachips en stukken gezonder!

Wat heb je nodig?
  • 1 blik kikkererwten (400 gr.)
  • 1 eetl. plantaardige olie
  • 1 eetl. chilipoeder en/of paprikapoeder

Hoe maak je het?
  1. Laat de kikkererwten in een vergiet uitlekken en wrijf ze droog met wat keukenpapier.
  2. Doe de kikkererwten in een kom en giet de olie erover. Roer de olie voorzichtig door de erwten.
  3. Bestrooi de chilipoeder over de erwten en roer de poeder er voorzichtig door. Bak de erwten in een voorverwarmde oven op 220°C in 30 minuten gaar.
  4. Wanneer na de baktijd de erwten nog wat zacht zijn bak ze dan 5 minuten langer tot krokant. Bestrooi ze tot slot met een snufje zout.
     

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv