Recept: Kaasbroodjes
Dit recept heeft wel wat weg van the good old kaascroissantjes van de bakker. Heerlijk voor een zondags ontbijt of als lunch op het werk. En met een beetje jam en een klontje boter maak je het helemaal af. Yummy!
Hoe maak je het?
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.
Wil je je liefje verrassen met een ontbijt op bed? Of wil je de keukenprinses uithangen voor je ouders die komen lunchen? Nou, met dit recept voor knapperige kaasbroodjes maak jij een verpletterende indruk.
Wat heb je nodig?
(voor 6 kaasbroodjes)
- 6 plakjes bladerdeeg
- dijon mosterd
- 1 ei, losgeklopt met 1 eetl. water
- parmezaanse kaas
- peper/ zout
- cherry tomaatjes
- olijfolie
- optioneel: gehakte peterselie
Hoe maak je het?
- Verhit de oven voor op 220 graden. Ontdooi het bladerdeeg en steek met behulp van een kommetje of steker een ronde vorm uit de bladerdeegplakjes.
- Leg een stukje bakpapier op een bakplaat en leg het bladerdeeg erop. Besmeer deze royaal met mosterd. Laat ong. 2 cm van de uiteinden vrij.
- Kwast de randen in met het eimengsel. Leg vervolgens de halve cherrytomaatjes erop, met de gesneden kant naar boven. Strooi dan de parmezaanse kaas erover, wat olijfolie en eventueel de peterselie.
-
Bak de kaasbroodjes af in de oven gedurende 15-20 minuten.