Recept: Pompoensoep
Deze heerlijke, volle pompoensoep is de perfecte boost voor een sombere herfstdag. Met weinig ingrediënten zet je een lekker soepje op tafel, lekker makkelijk voor de zondagmiddag!
(voor 2 personen)
Hoe maak je het?
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
- 200 gr. pompoen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 ml. groentebouillon
- 1 theel. kerriepoeder
- 100 gr. zilvervliesrijst
- zout & peper
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg hier de kerriepoeder aan toe.
- Schil de pompoen en snijd deze in grove stukken. Doe dit in een ovenschotel en doe er 1 geperst teentje knoflook bij. Bestrooi dit met grof zeezout en peper. Meng het door elkaar met wat olijfolie en zet het 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Verwarm de bouillon in een andere pan. Fruit het andere geperste teentje knoflook in wat olijfolie. Haal de pompoen uit de oven en schep 3/4 hiervan bij de knoflook. Bak het even mee en giet de warme bouillon erbij.
- Breng het aan de kook en haal het dan direct weer van het vuur. Maak er met de staafmixer een glad geheel van.
- Doe een schep rijst in het midden van een bord en schenk de pompoensoep erom heen. Om het af te maken schep je wat van de overgebleven pompoen op de rijst!
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.