Recept: koffiebroodjes

Eten door Redactie Ze.nl
Een koekje bij de koffie? Welnee, deze koffiebroodjes maak je in een handomdraai zelf én ze zijn om je vingers bij op te eten zo lekker. Serieus, wat is er lekkerder dan versgebakken broodjes in de vroege morgen? BakZe!

Verras je lief met een ontbijt op bed of bak de broodjes zondagavond af en trakteer je collega's op maandag. Tja, iemand moet het doen of niet?

Wat heb je nodig?

(voor 12 stuks)

  • 140 gr. fudge?
  • 2 tonnetjes croissantdeeg?
  • 100 ml. melk?
  • 50 gr. chocolade druppels (of stukjes)?
  • poedersuiker om te bestrooien

Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven op 200°C. Doe de fudge met de melk in een pan en laat de fudge op laag vuur smelten. Roer het mengsel tijdens het smelten steeds een beetje door.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol 1 tonnetje croissantdeeg uit en druk de diagonale perforatie dicht. Maak nu 3 aparte rechthoeken van het deeg en snijd die stukken in de lengte in vieren. Je hebt nu 12 stukjes.
  3. Bestrijk de lapjes deeg met het karamel mengsel en verdeel hier bovenop de chocoladestukjes.
  4. Rol het andere tonnetje uit en verdeel dat net zo als het eerste tonnetje. Leg de plakjes deeg op de chocolade deeglapjes. Pak de uiteinden vast en draai ze in een vlecht.
  5. Leg de stukjes deeg op de bakplaat en bak ze in 12 tot 15 minuten bruin. Bestrooi ze tot slot met poedersuiker.

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv