Dit recept voor carrot cake pannenkoeken wil je dit weekend proberen!
Met een goed stuk carrot cake (liever groter dan klein, uiteraard), kun je een enorme lach op onze toet toveren. Zeker als er een lekkere topping overheen zit. Waar we minstens net zo blij van worden? Van deze fantastische carrot cake pancakes!
Lees ook: Zo maak je de no bake Pornstar Martini cheesecake
Wat heb je nodig?
(Voor 4 porties)
De pancakes:
- 1 cup bloem (130 gram)
- Halve cup havermout (45 gram)
- Halve cup bruine suiker (90 gram)
- 2 eieren
- Anderhalve cup karnemelk (360 ml)
- 50 gram gesmolten boter, afgekoeld
- 1 cup geraspte wortels (180 gram)
- Handje pecannoten
- Theelepel baking soda
- Snufje zout
- Theelepel vanille-extract
- Kaneel naar smaak
De topping:
- 3 theelepels citroensap
- 80 gram roomkaas
- 100 gram poedersuiker
- Eventueel extra pecannoten
Zo maak je de carrot cake pancakes
- Maal de havermout fijn tot het meel wordt. Je kunt dit doen met een vijzel, maar als je een keukenmachine hebt, kun je het ook hiermee doen. Meng daarna je havermoutmeel met de bloem, suiker en wortels.
- Voeg nu de karnemelk, boter en eieren toe en mix dit met een garde tot een egaal mengsel.
- Voeg nu de zout, vanille-extract, kaneel en pecannoten toe. Je beslag is nu ready!
- Maak in een grote non-stick koekenpan steeds drie kleine pannenkoekjes. Zet de koekenpan op een laag vuur en draai de pannenkoekjes om wanneer je veel luchtbellen ziet op de bovenkant.
- Herhaal dit tot het beslag op is.
- De topping maken is heel simpel. Je hoeft hiervoor alleen maar je citroensap, poedersuiker en roomkaas te mengen. Hierna smeer je dit over je pannenkoeken en kan je eetfeestje beginnen.
Eet smakelijk!
Lees ook: Stukje hemel: Deze red velvet brownies wil je dit weekend maken