Verrukkelijke vegan carrot cupcakes

Eten door Christel
Je vindt het ongelooflijk knap dat vegetariërs vlees en vis kunnen laten staan, laat staan de bewondering die je hebt voor mensen die vegan eten. Maar vegan betekent absoluut niet smaakloos eten. Deze vegan carrot cupcakes zijn namelijk verrukkelijk! 
 
Zo nu en dan komen er mensen op visite die speciale eetwensen hebben. Glutenallergie, vegetariër, lactose-intolerantie. Je hebt het allemaal al gehoord. Maar wat nu als een vegan vriendin bij je langskomt en je wat wilt serveren bij de koffie? Dan schotel je uiteraard deze vegan carrot cupcakes van Comfort Snacks voor! 

 
Wat heb je nodig?
(voor 12 cupcakes)
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 1 banaan
  • 60 ml agavesiroop
  • 150 gram appelmoes
  • 120 gram bruine suiker
  • 18 gram geraspte wortels
  • 60 gram havermout
  • 120 gram amandelmeel
  • Rozijnen naar smaak
  • Gehakte walnoten naar smaak
  • Twee theelepels kaneel
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • Snufje zout
  • Snufje baking soda
     
Wat moet je doen?
  1. Prak de banaan fijn en voeg vervolgens de agavesiroop toe. Mix dit tot het egaal is. 
  2. Voeg daarna de appelmoes, zonnebloemolie en citroenrasp en –sap toe. Klop dit met een garde tot een soepel beslag.
  3. Doe de bruine suiker, geraspte wortels, havermout, amandelmeel, kaneel, zout, baking soda en kaneel in een andere kom en roer dit even door.
  4. Voeg het beslag aan de droge ingrediënten toe. Klop dit met een garde tot een geheel.
  5. Meng daarna de rozijnen en walnoten door het beslag.
  6. Vul de cupcakevormpjes met het beslag. Je kunt de vormpjes tot aan de rand vullen, omdat de cakejes niet veel groter zullen worden.
  7. Zet de cakejes in een voorverwarmde oven (200 graden) voor 25 minuten. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen.
Eet smakelijk!