Weer eens wat anders: rabarberflappen

Eten door Christel
Appelflappen kennen we en werken we met liefde naar binnen. We houden het dan natuurlijk niet bij een, maar werken er minstens twee naar binnen. Om voor wat variatie te zorgen, kunnen we je deze verrukkelijke rabarberflappen aanraden! 
 
Rabarber is voor sommigen niets minder dan zure groenrode stengels, maar je kunt met dit fruit ook hele lekkere dingen in elkaar flansen. Te denken aan rabarberflappen. Comfort snacks was zo lief om voor onze dit geweldige recept samen te stellen! 

 
Wat heb je nodig?
  • 10 plakjes bladerdeeg (roomboter)
  • 1 ei
  • 300 gram rabarber
  • 1 grote appel
  • 80 gram suiker
  • 1 theelepel gemberrasp
  • Sap van een halve citroen
  • 2 theelepels kaneel
  • Extra suiker
 
Zo maak je het: 
  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine stukjes. Maak daarna de rabarber schoon en schil deze ook in kleine stukjes. 
  2. Doe de gesneden rabarber en appel in een pan en voeg de gemberrasp en kaneel toe. Zet de pan voor ongeveer 15 minuten op een medium vuur en roer regelmatig. Wanneer je rabarber op een grove appel-/rabarbermoes lijkt, voeg je de suiker toe. (Mocht je een echte zoetekauw zijn, kun je uiteraard meer suiker toevoegen.) Laat de rabarber nog 2 minuten op het vuur staan en laat het vervolgens afkoelen.
  3. Verwarm nu de oven voor op 220 graden. Schep ongeveer anderhalve/ twee eetlepel rabarber in het midden van het bladerdeeg. Vouw deze nu dicht in de vorm van een driehoek. Met een vork kun je de randjes aan elkaar vastmaken, ziet er ook nog eens erg leuk uit. Herhaal dit tot er geen bladerdeeg meer over is.
  4. Klop het ei los en bestrijk dit over de rabarberflappen en strooi er daarna nog wat suiker overheen. Nu kun je de flappen in de oven doen voor ongeveer 18 minuten. Dit gebakje is zowel warm als koud lekker! 
 
Geniet ervan!