Ben je high, low of medium contrast? Dit is wat dat volgens TikTok betekent

Make-up door Maya Luz

De manier waarop je je make-up doet is afhankelijk van jouw gezicht. Maar wist je ook dat het contrast tussen jouw huidskleur, oogkleur en haarkleur uit kan maken voor welke look jou het beste staat? Dit nieuwe TikTok filter laat je zien welk contrast jij hebt en wat dit betekent.

Lees ook: Met deze 30 seconds skin hack geef je jouw gezicht een natuurlijke facelift

High, medium of low contrast

Aan de hand van een nieuw TikTok filter kun je gemakkelijk zien wat voor contrast jij hebt. Je kan hoog, medium of laag hebben. Een laag contrast betekent dat de kleur van je huid, ogen en haar niet heel ver uit elkaar ligt. Je hebt dan bijvoorbeeld een lichte huid met lichtblond haar en lichte ogen. Er zit dus niet heel veel verschil in de diepte van deze kleuren. Bij een medium contrast is er al iets meer verschil. Hierbij kan je bijvoorbeeld een lichte huid hebben met een donkerblonde haarkleur of een licht getinte huid met een iets donkerdere haarkleur en oogkleur. Je ziet dus wel een contrast, maar het is niet een heel groot en opvallend verschil. Wanneer je een hoog contrast hebt, liggen de kleuren het verst uit elkaar. Je haar is heel donker terwijl je huid juist aan de lichtere kant is, of andersom. Er is dus sprake van een groot contrast.

Als je het zelf lastig vindt om te zien welk contrast jij hebt, kan het TikTok filter erg behulpzaam zijn.

@alishasapproach

Wat betekent jouw contrast volgens TikTok?

Oké, je weet nu dus wat je contrast is, maar wat betekent dit nou eigenlijk? Jouw contrast kan veel uitmaken voor hoe jij het beste je make-up kan doen.

Voor een low contrast raden we je aan om voor een subtielere make-up look te gaan. Voor dit contrast is eigenlijk de meest natuurlijke look het mooist. Dit betekent niet dat je geen smokey eyes of donkere lipstick kan dragen, het betekent wel dat deze looks een stuk opvallender lijken op jouw gezicht dan bij anderen. Voor een low contrast gezicht valt het dragen van een heftigere look heel snel op. Wil je er gewoon fris en als jezelf uitzien, dan kan je het beste gaan voor een natuurlijke look met bijvoorbeeld een lichte blush en lipgloss.

Voor een medium contrast heb je iets meer opvallende kleuren nodig. Een lichte nude lipstick staat bij dit contrast niet het beste. Ga daarom juist voor een lipkleur die iets donkerder is dan je natuurlijke lipkleur. Oogschaduw met lichtbruine tinten staat voor dit contrast ook erg mooi.

Tot slot kan iemand met een hoog contrast de meest dramatische looks hebben. Een donkere lipkleur of zwarte eyeliner staat voor dit gezicht geweldig. Het voelt bij dit contrast niet als te veel.