Met deze 30 seconds skin hack geef je jouw gezicht een natuurlijke facelift

Gezicht door Janine

Botox en fillers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken, ongeacht leeftijd. Iedereen wil er jong uitzien, en rimpels passen vaak niet in dat plaatje. Maar ouder worden heeft ook z'n charme, en of je nu kiest voor Botox, fillers of je rimpels proudly rockt, dat respecteren we volledig. Toch zin om voor een avondje uit je rimpels te verbergen en je huid een extra glowy en plumping look te geven? Met deze 30-second skin hack geef je jouw gezicht een natuurlijke facelift, zonder injecties of producten.

Skincare hack

Op TikTok gaat een video viral waarin Olga haar skin hack voor een natuurlijke facelift deelt. Olga (@naturalfacebible) is 48 en heeft een rimpelvrije huid. In de video, die inmiddels meer dan 50.000 keer is bekeken, laat ze zien hoe ze haar gezicht wekelijks lift met een simpele hoofdmassage. Volgens haar helpt deze methode om te voorkomen dat haar huid gaat hangen. "Geen enkele anti-aging crème kan wat deze oefening doet," zegt ze.

In de video zien we Olga haar haar vastpakken alsof ze een strakke, high ponytail maakt, en ze trekt het omhoog. "Je voelt een aangename, licht pijnlijke sensatie," legt ze uit. Ze houdt deze houding minimaal 30 seconden vast, waardoor haar gezichtshuid omhoog wordt getrokken. Vervolgens beweegt ze haar hoofd rustig naar rechts, links, omhoog en omlaag.

Placebo effect?

Werkt Olga's natuurlijke facelift echt, of is het een kwestie van placebo? Een hoofdmassage, zoals te zien in de video, ontspant de stijve spieren in je schedel, verbetert de bloedcirculatie en kan helpen je gezichtslijnen te liften. Het effect zit 'm vooral in de verbeterde bloedcirculatie, wat de celvernieuwing stimuleert en zorgt voor een ontgiftende werking. Hierdoor kan je huid er jonger uitzien.

Tips voor een glowy skin

Een gezonde huid begint van binnenuit. Wil je rimpels voorkomen? Hoewel genetica een rol speelt, zijn er een paar dingen die je kunt doen (of laten) om je huid stralend te houden. Hier zijn onze tips voor een glowy skin:

  • Eet gevarieerd

  • Do what makes you happy, of dat nu een hobby is of een girls' night in

  • Rook niet

  • Drink alcohol met mate

  • Zorg voor voldoende slaap

  • Beweeg regelmatig

  • Water, water, water!

  • En natuurlijk: een goede skincare routine mag niet ontbreken

We zijn benieuwd of je na het zien van Olga’s video deze skincare trick durft toe te voegen aan jouw routine. Vermindert het echt de fijne lijntjes? Either way, it’s worth the try!