Tips om overdag en ‘s avonds te kunnen genieten van je tuin

Wonen door Djamila

Een mooie tuin is niet alleen bedoeld voor overdag. Het kan ook 's avonds een heerlijke plek zijn om te ontspannen. Met de juiste inrichting en verlichting kun je op elk moment van de dag van je eigen buitenruimte genieten. Hier zijn enkele praktische tips.

Creëer gezellige zitplekken in de tuin

Je wilt zowel overdag als 's avonds van je tuin kunnen genieten. Dan is een comfortabele zitplek een echte must. Overdag kun je genieten van de zon en het groen om je heen. 's Avonds gebruik je dezelfde plek voor een ontspannen moment onder de sterren. Kies voor tuinmeubels die comfortabel zijn en weerbestendig. Plaats eventueel wat zachte kussens en dekens voor extra comfort tijdens de koelere avonden. Een overkapping of parasol kan zorgen voor schaduw overdag en beschutting bieden tegen vochtige avonden.

Gebruik sfeerverlichting zoals grondspots  

Grondspots zijn een geweldige manier om je tuin 's avonds een sfeervolle uitstraling te geven. Deze verlichting wordt laag bij de grond geplaatst. Het kan daarom erg makkelijk onderdelen van je tuin verlichten. Je kunt dan denken aan:

  • Bomen

  • Paden

  • Kunstwerken

Dit zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, maar verhoogt ook de veiligheid in je tuin. Grondspots buiten creëren een zacht, diffuus licht dat niet te fel is en je tuin uitnodigend maakt. Plaats ze bijvoorbeeld langs je looppad of bij een mooie boom, zodat je zelfs in het donker de mooiste elementen van je tuin kunt bewonderen.

Zorg voor een harmonieus kleurenschema  

Een tuin met een goed doordacht kleurenschema zorgt voor een rustige en aantrekkelijke sfeer. Kies voor bloemen en planten die niet ook bij schemerlicht hun schoonheid behouden. Denk aan witte bloemen of zilverkleurige bladeren die bij weinig licht nog steeds zichtbaar zijn. Door bepaalde kleuren en soorten bij elkaar te plaatsen, creëer je een harmonieuze tuin die op elk moment van de dag zijn charme behoudt.

Voeg warmte toe met vuurkorven of heaters  

In de avonduren kan het flink afkoelen, zelfs in de zomer. Door een vuurkorf of terrasverwarmer toe te voegen, samen met buitenverlichting van in-lite, zorg je voor extra warmte en een gezellige sfeer. Een vuurkorf biedt niet alleen warmte, maar ook een prachtig visueel element dat mensen naar zich toe trekt. Met comfortabele stoelen rondom de warmtebron creëer je een plek waar je ook 's avonds met vrienden of familie van de tuin kunt genieten. Wie wil dat nu niet? Wanneer ga jij hiermee aan de slag?