Eng... De Simpsons voorspellen altijd alles

Media door Luna

Tuurlijk, toeval bestaat. Dit is alleen wel heel toevallig. De populaire animatieserie ‘The Simpsons’, heeft heel veel dingen die nu gebeurt zijn al eerder in hun afleveringen voorspelt. Hoe dan?! 

The Simpsons

Deze iconische animatieserie gaat over het dagelijks leven van de familie Simpson. Homer Simpson, de domme, nutteloze vader die het liefst de hele dag eet en tv kijkt en huisvrouw moeder Marge Simpson, die als enige een beetje normaal na kan denken. Met hun drie kinderen, Bart, Lisa en Maggie Simpson is het altijd chaos in huize Simpson. De eerste filmpjes van de serie werden in 1987 uitgezonden mensen vonden dit geweldig. In totaal zijn er 771 aflevering van deze geweldige komedie.

Voorspellingen

1.     Donald Trump als president

20 Januari 2017 werd Donald Trump, maar in het jaar 2000 zou dit al zo zijn in de serie. In aflevering 17 van seizoen 11 zag Bart de toekomst van hem en zijn zus. Lisa zou dan de leider van het land zijn, en samen zouden zij de economie moeten herstellen na het presidentschap van Donald Trump. Super creapy dus, maar dat was niet alles. Ook zou er een scène uit de serie bijna precies hetzelfde zijn als wat er in het echte leven gebeurde. De menigte kijkt toe hoe Trump van een roltrap afdaalt, dit gebeurde ook in het echt.

2.     Olympische glorie

Dit is echt zo bizar en specifiek.. Homer en Marge vormen een gemend curlingteam winnen tegen alle verwachtingen in de gouden medaille. Zweden eist het zilver op. Deze aflevering kwam uit in 2010, en acht jaar later komt dit uit in het echte leven. Op de Olympische winterspelen van 2018 wint het Amerikaanse curlingteam de gouden medaille en gaat Zweden er met de zilveren medaille vandoor.

3.     9/11

De meest beroemde en bizarre voorspelling die de Simpsons ooit gedaan hebben, de tragische gebeurtenis die gebeurde op 11 september 2001. In de aflevering ‘The City Of New York vs.’, was er een pamflet te zien die zei: “New York op $9 per dag.” De word Trade Towers stonden vlak achter de negen, waardoor het leek op 9/11 en daarna vindt er een explosie plaats.  en daarna vindt er een explosie plaats… Heel toevallig.

4.     Het coronavirus

Dit is ook weer zo specifiek. In 2020 brak het coronavirus uit. Dit is geen exacte voorspelling, maar het komt wel absurd dichtbij. In 1993 kwam er een aflevering uit over een virus wat losgebroken zou zijn in Azië en later de hele wereld rondging. Bijna iedereen raakt ermee geïnfecteerd en er zou geen medicijn zijn voor het virus. In de aflevering zou de president het niet helemaal serieus nemen, net als Trump dat niet deed toen deze hel echt uitbrak in de wereld.

5.     Trip naar de ruimte

Een miljardair in een aflevering uit 2008 lijkt verdacht veel Richard Branson die in 2021 naar de stratosfeer reisde met een vliegtuig. De personage lijkt enorm op Richard en voert ook dezelfde acties uit… Heel eng.

Ben jij ook zo in shock van deze voorspellingen en ben jij ook benieuwd wat de Simpsons nog meer zullen voorspellen?