'Barefoot shoes' zijn een ding op TikTok: dit moet je erover weten

Mode & trends door Maya Luz

Op blote voeten doe je misschien thuis of op plekken zoals het strand. Maar op straat? Dit klinkt misschien raar, maar 'barefoot shoes' zijn een ding op TikTok. Dit moet je erover weten.

Lees ook: Dit is de sleep maxxing hack van TikTok die jou helpt beter te slapen

Wat zijn barefoot shoes?

Oké, met barefoot shoes loop je niet letterlijk op je blote voeten. De schoenen zijn ontworpen om aan te voelen alsof je op je blote voeten loopt. Dit komt door de vorm van de schoen. Zo geven ze je tenen meer ruimte, hebben ze een dunnere zool en is er geen hoogteverschil tussen de voorkant en de achterkant van de schoen. Er is dus geen hak, ook niet een klein beetje. Hiervoor voelt het dus echt alsof je op je blote voeten staat, met een dun zooltje tussen je voet en de grond die ervoor zorgt dat je niet thuiskomt met zwarte voeten. De schoenen zijn fijn voor je tenen omdat ze meer ruimte hebben. Hierdoor zitten ze niet tegen elkaar gepropt in je schoen. Daarnaast voel je je meer verbonden met de grond en is het goed voor je lichaamshouding.

@barefootshoeguide

Wat zijn de voordelen?

Het dragen van barefoot shoes is goed voor je voeten. Normale sneakers verhogen je voet te veel van de grond, dit zorgt ervoor dat je voetspieren kunnen verzwakken. Daarnaast zijn de neuzen van sneakers vaak te smal. Hierdoor worden je tenen tegen elkaar aan gedrukt en krijgen ze geen ruimte om te spreiden. Dit kan pijn veroorzaken. Verder zijn barefoot shoes niet alleen goed om te dragen op straat. Ze zijn vooral erg goed voor tijdens het sporten. Zeker voor sporten waarbij de plaatsing van je voeten erg belangrijk is, zijn ze goed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan yoga of gewichtheffen.

Zouden we allemaal over moeten stappen op barefoot shoes?

Of jij je normale sneakers moet inwisselen voor barefoot shoes hangt af van je prioriteiten. Als comfort en de gezondheid van je voeten voor jou het belangrijkste is, dan zouden we de schoenen zeker aanraden. Maar als je de look van je schoenen vooral belangrijk vindt, dan is het antwoord nee. Wat ons betreft is er één element dat mist bij de barefoot schoenen, en dat is het mode element. Zeker als je ze net begint te dragen, zal je het er heel raar uit vinden zien. We raden ze dus zeker aan voor wanneer je gaat wandelen, maar voor een schattige outfit zijn ze helaas geen goede toevoeging.