7 series die jij gezien moet hebben

Vrije tijd door Luna

Ben jij ook zo fan van series, maar weet je niet zo goed wat jij leuk vindt en welke er allemaal zijn? Wij hebben hier zeven verschillende soorten series voor jouw, die allemaal op Netflix te zien zijn.

1.     Knokke Off

Deze serie is echt heerlijk wegkijken. Er gebeurd veel, maar het is duidelijk om te volgen. Het leven van een aantal rijke luis kinderen wordt gevolgd. Er komt ineens een nieuwe jongen wonen. De rijke groep vind dat hij totaal niet thuishoort hier in het chique, Belgische Knokke, dus proberen ze zijn leven zuur te maken. Later komen ze erachter dat hij eigenlijk best prima is, en brengen ze met een grote groep de zomer door. Maar achter dit mooie, onbezorgde leventje speelt meer dan dat het lijkt.

2.     Ginny en Georgia

Jonge moeder Georgia en haar twee kinderen naar een nieuwe stad om een frisse start te maken. De niet zo onschuldige Georgia heeft in het verleden een aantal dingen gedaan die ze achter zich moet laten. Toch blijft haar verleden in haar hoofd spoken, en dit heeft dan ook veel invloed op haar en haar omgeving. Ginny struggelt heel erg met het gedrag van haar moeder en zichzelf, en heeft soms nog weleens de neiging om haar zelf pijn te doen. In deze romantische dramaserie zie je alles over cultuur, liefde, vriendschap en het leven van een tiener.

3.     Outer banks

Een groep lokale, arme tieners gaan voor hun vakantie naar de Outer Banks van North Carolina. De groep staan ook wel bekend als ‘Pogues'. Zij worden belachelijk gemaakt door de grote groep Kooks. Dit zijn de rijke lui van het land. De vader van pogue John B verdwijnt, en hij komt erachter dat hier meer achter zit dan dat hem verteld wordt. Samen met zijn vriendengroep gaan zij op zoek naar een legendarische schat die iets te maken heeft met zijn vader. Tijdens deze jacht krijgt de groep last van heel veel hindernissen.

4.     You

In deze spannende drama serie is de professionele stalker Joe altijd gefocust op zijn doelwit. Een gevaarlijke, geobsedeerde jongeman neemt extreme maatregelen om een plaats te krijgen in het leven van de persoon op wie hij zijn oog heeft laten vallen. Zodra hij een doelwit heeft, doet alles voor die persoon. Hij schakelt alles en iedereen uit die hem in de weg zit om zijn doel te bereiken. Alles is te zien vanaf Joe’s perspectief. Deze serie is gebaseerd op een boek.

5.     Sex education

Deze Britse dramaserie gaat over de seksuele ontwikkeling van tieners. Het leven van de zoon van een ruimdenkende sekstherapeute wordt gevolgd. Hij is totaal onervaren, maar zet met hulp van zijn vrienden een geheime seks therapie groep voor leerlingen op. In deze serie komen veel verschillende ervaringen en problemen aan bod. Dit kan gaan over twijfels, relaties en seksuele vragen.

6.     Elite

Samuel, Nadia en Christian, drie studenten uit het arbeidersmilieu, krijgen een beurs aangeboden voor een elitaire school. Las Encinas, de meest exclusieve priveschool van Spanje. Hun school is ingestort door een constructiefout. De rijke kinderen willen hun liever weg hebben, en geven bij elk akkefietje dan ook de nieuwe leerlingen de schuld. Al snel ontstaan er relaties en vriendschappen tussen de rijke en arme studenten, wat zorgt voor veel afgunst. Al gouw is te zien dat Marina, de zus van de rijke Guzman is vermoord. Dit is gebeurd op een groot feest op school. Iedereen van de groep wordt verdacht, dus wordt iedereen verhoord.

7.     Stranger things

Deze sciencefiction drama serie is super spannend. Als in 1983 de 12-jarige Will een stukje gaat fietsen, verdwijnt hij op mysterieuze wijze. Zijn vrienden stappen op de fiets om uit te zoeken wat er is gebeurd, en deze zoektocht zet hun wereld letterlijk op z’n kop. Will’s moeder blijkt steeds contact met hem te hebben via de muur, maar hier gelooft natuurlijk niemand wat van. Tot ze op een dag Eleven ontmoeten, een geheimzinnig en verdwaald meisje. Zij blijkt krachten te hebben die sterker zijn dan een leger samen. Samen ontdekken zij een andere gevaarlijke dimensie. ‘The upside down ‘. In elke aflevering van deze serie ontdek je steeds meer over deze griezelige omgekeerde wereld.

Heb jij deze series al gezien en wat is jouw favoriet?