Say what?! Ali B poseert met fans tijdens Boef concert

Media door Alyssa

Ali B werd afgelopen zomer veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, maar besloot in hoger beroep te gaan. Ook het OM zat niet stil en vroeg om een herziening van de zaak. Momenteel loopt Ali B dus vrij rond, maar dat betekent natuurlijk niet dat de juridische strijd voorbij is.

Ali B gaat op de foto met fans

In de tussentijd heeft de rapper lekker vakantie gevierd in Marokko met zijn gezin. Alsof dat nog niet genoeg is, werd hij afgelopen zaterdagavond gespot tijdens een concert van rapper Boef in de Ziggo Dome in Amsterdam. Maar het wordt nog gekker: hij besloot tijdens het concert vrolijk met fans op de foto te gaan. Say what?!

Gemengde reacties 

In een video die nu viral gaat op sociale media, zien we Ali poseren met fans tijdens het concert van Boef. Hij staat tussen het publiek en wordt door verschillende mensen gevraagd voor een foto. Ali neemt rustig de tijd om te poseren en laat de foto's schieten. Maar de reacties onder de video zijn behoorlijk gemengd en zorgen voor veel ophef. "Hoe kan hij nu zo vrolijk rondlopen en met fans op de foto gaan, terwijl hij net veroordeeld is? Ik snap er niks van", schrijft iemand.

De tekst gaat verder onder de TikTok-video.

@faytjuhhh.0233

Hoger beroep 

Na zijn veroordeling hebben zowel Ali B als het OM hoger beroep aangetekend. Bart Swier, de advocaat van de rapper, zegt dat de rapper “overtuigd is van zijn onschuld” en dat hij zich echt “ongeloof” en “diepe teleurstelling” voelt na het vonnis. Hij hoopt dat het hoger beroep leidt tot vrijspraak. Het OM heeft ook hun zegje gedaan. Ze prezen de slachtoffers voor hun moed om hun verhaal te delen, ondanks alle media-aandacht. “Het is super belangrijk dat slachtoffers van seksueel misbruik aangifte doen en dat ze dat ook in de toekomst blijven doen”, aldus het OM.

De veroordeling: wat is er precies gebeurd?

Even een quick recap: de rapper heeft twee jaar cel gekregen voor verkrachting en poging tot verkrachting. Hij werd vrijgesproken in de zaak van zangeres Ellen ten Damme, maar is wel schuldig bevonden voor poging tot verkrachting. Van twee andere aanrandingen werd hij vrijgesproken. The Voice-finaliste Jill Helena beschuldigt hem ook van aanranding. De rechtbank vond haar verhaal geloofwaardig, maar kon het niet hardmaken. Het OM ziet nu genoeg aanknopingspunten om opnieuw in hoger beroep te gaan, net als bij de andere vrijspraken.

Lees ook: Grote schok voor Ali B: "Hij staat op de zwarte lijst"