Uhm, wat is een ghost poop?

Sport & gezondheid door Maya Luz

Het is oktober, ofwel 'spooky season'. Enige dingen horen bij deze tijd van het jaar, maar nu wordt wel een heel gek fenomeen besproken: de ghost poop. Wat is dat nou weer? Wij leggen het je uit.

Lees ook: Oeps: blijkbaar gebruiken we maandverband al die tijd op de verkeerde manier

Wat is een ghost poop?

De term ghost poop klinkt nogal gek en misschien zelfs een beetje eng. Toch is het ervaren van een ghost poop niks om je zorgen over te maken. Het kan zelfs goede dingen betekenen voor je gezondheid. Het is zelfs de meest gezonde stoelgang. Het zegt hele goede dingen over hoe gehydrateerd je bent, je eetgewoonten en de gezondheid van je spijsvertering. Maar wat is het nou? Een ghost poop is geen officiële medische term. Het woord wordt dus niet altijd op dezelfde manier gebruikt en geïnterpreteerd. Maar in algemene zin is een ghost poop wanneer je naar het toilet gaat voor een grote boodschap en het voelt alsof het gewoon in het toilet verdwijnt zonder dat je hier moeite voor hoeft te doen. Het valt er gewoon uit en het laat niks achter. Wanneer je gaat afvegen, zie je dat je papiertje schoon blijft.

Wat veroorzaakt een ghost poop?

Een ghost poop ervaren is dus juist goed. Er zijn een paar factoren die meespelen in het ontstaan van deze stoelgang. Ten eerste is deze drol zwaar. Dit is ook waardoor het in het toilet verdwijnt en niet drijft. De reden hiervoor is dat er geen opgehoopte lichaamsgassen in zijn blijven zitten. Daarnaast zegt het ook veel over hoeveel water je drinkt. Als je poep erg droog is, hecht het niet zo mooi aan elkaar. Dan krijg je eerder klonten. Maar ze zijn ook niet te zacht of zelfs waterig, wat ook zeker niet gewenst is.

Daarnaast is een ghost poop goed nieuws voor de spiertjes in je billen. Deze zijn dus goed gecoördineerd en kunnen alles er in een keer uitpersen zonder te veel moeite. Dat er niet iets overblijft om af te vegen is ook goed nieuws. Wanneer dit namelijk wel het geval is, betekent dit dat er geen goede balans van vetten en water is. Eet je veel vettig eten, dan kan het zijn dat je eindeloos blijft vegen.

De conclusie is dus dat een ghost poop een teken is van een goede gezondheid. Maar als je poep er anders uitkomt, is ndit niet per se slecht. Ghost poops zijn namelijk best zeldzaam. Het is dus zeker niet gek als je dit eens in de zoveel tijd ervaart in plaats van iedere dag.