Rosie (41) en Marcus (51) hebben stricte regels over verlangens en wie de vaat doet in hun relatie

Relaties door Maj

De basis van een relatie is liefde, vertrouwen en communicatie, maar Rosie Morrell en Marcus White zijn nog een klein stapje verdergegaan. Het stel heeft namelijk een acht jaar durende overeenkomst afgesloten, waarin regels staan over huishoudelijke klusjes, financiën en seksuele behoeften. Ze hopen op deze manier dat hun relatie zo vrij mogelijk is van conflicten.

Stricte regels in het contract

In de regels van het contract worden allerlei verschillende taken en do's en don't beschreven. Voor Rosie is het bijvoorbeeld van belang huishoudelijke taken opzich te nemen, zoals het wassen, de vaat doen en koken. Zo mag Rosie ook alleen de kaarsjes aansteken in een 'veilige' ruimte. De reden hierachter is dat Marcus brand kreeg in zijn bedrijf. Naast huishoudelijke taken, staat er ook beschreven hoe het stel rekening met elkaar moet houden. Marcus kan wel eens zijn stem verheffen en Rosie communiceert niet altijd even goed.

Voorbeelden van stricte regels die in het contract staan zijn: "We zijn toegewijd aan 100% eerlijkheid te allen tijde, zelfs als het iets is dat moeilijk is om te zeggen of te horen. Bijvoorbeeld eerlijk zijn over het feit dat je je aangetrokken voelt tot andere mensen." en "We zijn toegewijd aan het ondersteunen van wat de ander ook probeert te doen in zijn leven, voor zover we dat kunnen. Zelfs in het extreme geval dat we willen scheiden en een nieuwe relatie willen beginnen, zouden we elkaar hierin steunen en onze zegen geven." Daarnaast hebben ze beiden recht op hun eigen individuele bezittingen en bankrekeningen. Ook als de relatie stukloopt, staan er regels in het contract om alles goed te verdelen.

Gezonde relatie

Rosie en Marcus zijn met het contract begonnen, omdat het naar eigen zeggen bijdraagt aan een gezonde relatie. Ze kunnen zo eventuele problemen beter oplossen en hun verplichtingen ten opzichte van elkaar op een rij zetten. Het doel van het contract is om hun relatie sterker en makkelijker te maken.

“We vinden gewoon dat dit een natuurlijke manier is om een relatie te runnen. We willen problemen bij de wortel oplossen. Eerlijkheid is de kern van elke relatie, dus het contract vergemakkelijkt dat. Het grootste deel van het contract heeft te maken met hoe we elkaar emotioneel beïnvloeden. Alle dingen die elkaar irriteren. Mensen tolereren jarenlang voortdurende problemen, maar wij willen dat oplossen. Dus het contract somt alle dingen op die we doen en die elkaar irriteren.” Aldus Rosie en Marcus.

Seksuele behoeften

Ook seksuele behoeften staan uitgebreid beschreven in de overeenkomst. Op deze manier worden ze aangemoedigd om open te zijn. Rosie zegt: “Elk ander stel veegt die kleine dingen onder het tapijt, maar dat kan uitmonden in ruzie - dus we kijken altijd naar die kleine dingen. Het is een beetje een moeilijk gesprek, maar het helpt ons echt om eerlijk te blijven en het stigma weg te nemen.”

Politieke partij

Naast het contract hebben Rosie en Marcus ook een politieke partij opgericht met de naam  'Everyone Is God'. Ze noemen dit zelf een verlengstuk van hun relatie. Zo laat Rosie weten: “Seks en politiek gaan niet echt samen, maar we zijn het helemaal eens over dat het de enige daad is die leven creëert." Met de partij willen ze bereiken dat mensen opener gaan zijn en de menselijke natuur oplossen.

Lees ook: Man verandert tijdelijk in miljonair door foutieve banktransactie