Dit zijn de nieuwe castleden in het tweede seizoen van Máxima

Media door Anne-Fleur

Het eerste seizoen van de serie Máxima was een groot succes, dus een tweede seizoen is onderweg! Hartstikke leuk natuurlijk voor fans. Wat nog beter is: er komen ook een aantal nieuwe, bekende castleden in seizoen twee. Benieuwd naar wie het paleis zullen betreden? Lees dan gauw verder!

Lees ook: Hoe leuk: 'Nederlandse The Crown' met Máxima in de maak

Seizoen 2 serie Máxima

Het eerste seizoen van de reeks werd een veelbesproken onderwerp toen het uitkwam. Gewone kijkers werden fans en natuurlijk was het alleen maar wachten op de aankondiging van het nieuwe seizoen. Nou, die komt er dus. Yay! Het aankomende seizoen zit boordevol nieuwe spanningen, waarbij de focus vooral ligt op de relatie tussen Máxima en haar groeiende rol binnen de koninklijke familie. Ze ontdekt dat het behouden van de liefde van het Nederlandse volk een stuk uitdagender is dan het veroveren ervan.

Nieuwe castleden

Niet alleen is er een heel nieuwe reeks in de maak, op de set worden de huidige acteurs bijgestaan door een aantal nieuwe castleden. Er worden in ieder geval vier nieuwe members aan het publiek voorgesteld. Zo stapt Abbey Hoes in de rol van Laurentien en Claire Bender mag Mabel spelen. Dan is het tijd voor Willem-Alexander's broers! Constantijn, gespeeld door Steef de Bot, gaan we ontmoeten en daarnaast is ook Friso, gespeeld door Bram Suijker, te zien. We can't wait!

Bijzondere serie

Het bijzondere aan de serie Máxima is, dat de hoofdrol wordt vertolkt door een Argentijnse actrice. Delfina Chaves kreeg de eer om Máxima te spelen. Je zou haar kunnen kennen uit Ringo (op Star+), Rap Battlefield (op HBO Max) of Edha (op Netflix). Naast haar zien we vervolgens de Nederlandse Martijn Lakemeijer als Willem-Alexander, die je kunt kennen uit de films Oorlogswinter en Lover of Loser en series als Hollands Hoop en de BBCTwo-serie Marie Antoinette. Het wordt nog beter, want in real life zijn de twee een echt koppel geworden. Cute!

Reacties vanuit het buitenland

Dat de Argentijnse Delfina in de serie speelt, zorgt mede voor een hoop reacties vanuit het buitenland. Niet alleen op de Instagram van Videoland reageren mensen volop op de serie én de actrice. Al na de aankondiging was er ook interesse voor de serie vanuit andere landen. Zo is producent Millstreet Film inmiddels in gesprek geweest met onder meer Spanje, Latijns-Amerika, Duitsland en Scandinavië. Wauw!

Releasedatum

Dat het tweede seizoen eraan komt, daar zijn we natuurlijk al super blij mee, maar zoals je misschien al wel begrijpt is er nog geen releasedatum bekend. Wel weten we dat de nieuwe reeks (pas) in 2026 te zien zal zijn.