Kopen Zonder Kijken-Bob Sikkes maakt belangrijke beslissing: 'Wil geen mopperende oude man worden'

Media door Alyssa

Bob Sikkes, je weet wel, dé makelaar van het programma Kopen Zonder Kijken, gaat zijn eigen huis verkopen! Na bijna 25 jaar in hetzelfde huis te hebben gewoond en alles te hebben opgeknapt, is het volgens Bob tijd voor een nieuwe uitdaging.

Keihard gewerkt aan het huis

Bob en zijn partner Michiel hebben echt hun ziel en zaligheid in dat huis gestopt. In Weekend vertelt Bob: "We hebben er in totaal 24 jaar gewoond. In die tijd hebben Michiel en ik er veel aan opgeknapt, verbouwd, vergroot en verbeterd. Inmiddels is het een dikke 160m2 aan woonoppervlakte met twee dakterrassen." Dat is niet niks, hoor!

Maar waarom dan weg?

Oké, je denkt misschien: waarom zou je in hemelsnaam weggaan als je zo'n tof huis hebt? Nou, Bob en Michiel hebben ook nog een optrekje in Baambrugge, maar daar gaan ze niet volledig naartoe. In plaats daarvan hebben ze een kleiner huis gekocht in een rustiger deel van Amsterdam. "Ik hou heel erg van de bouw uit de jaren 50 en 60 en het is ons gelukt om daar een appartement in te vinden, dus daar ben ik heel blij mee. Het is tijd voor de volgende stap."

Amsterdam is life

Voor Bob is Amsterdam echt zijn thuis. Hij woont er al sinds 1985 en voelt zich een echte Amsterdammer. Maar hij merkt wel dat de stad steeds drukker wordt: "Ik wil niet de mopperende oude man worden die zich ergert aan de drukte in de stad. Dat voel ik wel een beetje. Er wonen 220.000 mensen meer in de stad dan toen ik hier kwam wonen. Tja, vind je het gek dat het er nu drukker is met fietsen?"

Alex van Keulen Gaat Emigreren

Ondertussen is er ook ander nieuws vanuit de Kopen Zonder Kijken crew. Makelaar Alex van Keulen gaat namelijk emigreren naar Spanje! Na twee jaar zoeken heeft hij eindelijk zijn droomhuis gevonden. Maar eerst moet hij nog even zijn mega villa in Almere verkopen voor een slordige 1,5 miljoen. Lekker cashen dus!

Einde Kopen Zonder Kijken tijdperk voor Alex?

Met de emigratie van Alex rijst natuurlijk de vraag: wat gebeurt er met zijn rol in Kopen Zonder Kijken? Alex hintte al dat hij misschien gaat stoppen met het programma. "Ik heb RTL al gezegd dat ze op zoek moeten naar een 'jonge god' om me te vervangen. Iemand die er goed uitziet, haha. Dat is voor de kijkers ook prettiger. Ik ga al richting de 60", aldus Alex in gesprek met De Telegraaf.

Lees ook: Zopen Zonder Kijken-Alex van Keulen mist zieke Martijn Krabbé: 'Niemand kan hem vervangen'