De Menendez broers, het hele verhaal: deze twee broers vermoordden hun ouders

Media door Luna

Je eigen ouders vermoorden.. Wow.. Klinkt natuurlijk als een bizarre, psychische daad die je je hoogstwaarschijnlijk niet kan voorstellen. Toch vinden de Menendez broers dat zij een goede reden hadden om hun ouders te vermoorden.

'Het perfecte plaatje'

In 1989 hebben de twee Menendez broers, Erik en Lyle, hun vader José en moeder Kitty vermoord. Het gezin lijkt van buitenaf het perfecte plaatje. Zij hebben een enorm huis in het rijke Beverly Hills. Erik en Lyle tennissen beiden op hoog niveau, dat moet ook wel van hun vader José. José was een belangrijke zakenman, president en woordvoerder. Hij werkte erg hard voor zijn gezin en wilde altijd overal de beste in zijn. Opgeven was geen optie en ze moesten altijd winnen, met alles. José begon tegen ze te schreeuwen en vond het niet erg om zijn zoons soms wat klappen te geven als ze niet wonnen….Heftig!

Zo ging het leven van de Menendez broers

Sinds Erik 6 jaar is, begint José met het masseren van Erik na het tennissen. Later in de rechtszaak vertelt Erik dat zijn vader Erik zijn gevoelige plekjes masseerde en later wilde zijn vader ook samen met hem douchen. Dit begon ook bij Lyle. Op een gegeven moment begonnen de 'objecten' en 'mondsessies', zoals de broers het noemen. Hierbij moesten de broers knielen voor hun vader en moesten zij hem oraal bevredigen. Erik stopte stiekem kaneel in de koffie van zijn vader waardoor zijn sperma minder bitter smaakte..  Ergens wisten ze dat het fout was, maar ze moesten het wel doen om te overleven.. Dit misbruik heeft jarenlang plaatsgevonden. Toen de broers erachter kwamen dat hun moeder dit al die tijd wist en er niks tegen heeft gedaan, wisten de broers zeker dat dit niet normaal was in een gezin.

De moord

Erik keek met zijn beste vriend een film waarin de ouders van een rijk gezin werden vermoord. Sinds dat moment vond Erik het een goed idee om hun ouders te vermoorden. Erik wilde het snel doen en Lyle wilde het goed voorbereiden. Ze besloten geweren te halen met een fake ID en wilden op een zondag actie ondernemen, dan was de schoonmaakster er niet. Ze zorgden voor alibi’s en bereidden zich voor. Rond half 10 reden zij hun terrein op, pakten hun geweren en liepen stilletjes hun huis binnen. José en Kitty zaten met ijs een serie op de bank te kijken toen de twee broers gewapend de huiskamer binnen liepen. Zonder enige twijfel richtten zij hun geweren op hun ouders en schieten ze. Niet een keer, niet twee keer, maar wel tientallen keren. Nadat ze hun vader door het hoofd hebben geschoten, lopen ze terug naar de auto. Daar besluit Lyle om zijn wapen nog een keer te herladen om zijn moeder door het hoofd te schieten, om zeker te zijn dat ze niet meer leeft. Heftig! Hierna hebben zij andere kleding aangedaan, en zijn ze naar een film in de bioscoop gegaan zodat er bewijs was dat ze om die tijd niet thuis waren. Ook zijn ze nog naar andere plekken geweest, puur zodat ze even ‘gezien ‘ werden.

Onderzoek

Rond half 12 rijden ze naar huis, in de hoop dat iemand de politie heeft gebeld of in ieder geval iemand het opgemerkt heeft. Dat is voor de broers helaas niet het geval. Zij moeten nu doen alsof zij ze zelf zo hebben aan getreft, dus lopen nietsvermoedend naar binnen. Zij bellen gelijk de politie en vertellen schreeuwend en huilend dat iemand hun ouders heeft vermoord. Wanneer de polities en ambulances met schreeuwende ambulances het kille huis in Beverly Hills aantreffen, geven de broers gelijk de maffia de schuld. Erik vertelt dat zijn vader veel vijanden had en dat het waarschijnlijk de maffia is die dit heeft gedaan.

Als de politie onderzoek doet, kloppen er al veel dingen niet. De broers vertelde namelijk dat er veel rook was toen ze de huiskamer binnen kwamen, wat niet mogelijk is. Aan de schotwonden gezien, zijn ze neergeschoten rond half 10 terwijl de broers pas om kwart voor 12 de politie belde. Er zat een groot gat in het glas, dus als er rook geweest zou zijn zou dat gelijk na de misdaad geweest moeten zijn aangezien de rook dan binnen enkele minuten via het glas weg zou gaan. Het is dus eigenlijk onmogelijk dat er rook zou zijn om de tijd dat de broers binnen kwamen. Oei… niet zo slim. De broers hebben het niemand verteld, maar omdat Erik steeds dezelfde nachtmerries blijft hebben besluit hij om naar een psycholoog te gaan. Hij vertelt per ongeluk dat zij schuldig zijn aan de moord van hun ouders en vertelt alles wat er die jaren daarvoor is gebeurd. De mishandeling, de druk, het misbruik en alles er omheen. De psycholoog belooft het niet te delen maar heeft wel gezorgd dat er bewijs is door Erik zijn bekentenis op te nemen, stiekem.

Opgepakt

De tape is gelekt. De broers worden opgepakt voor de moordzaak. Omdat zij nog niet hebben toegegeven, is er dus geen bewijs dat zij echt hun ouders hebben vermoord. Zij gaan de gevangenis in en krijgen beide een advocaat toegewezen. De advocaat krijgt Erik zo ver om te bekennen. Voor hun is het nu belangrijk om alles zo eerlijk en gedetailleerd mogelijk te vertellen zodat de advocaat iedereen in de rechtszaak kan laten zien dat hun ouders de monsters zijn, niet de Menendez broers. Na een paar jaar neemt de rechtszaak plaats. Ze waren goed op weg, maar omdat Lyle tijdens zijn gevangenistijd mensen heeft gevraagd om dingen voor hem te doen gelooft eigenlijk niemand meer hun verhaal. Zo vroeg hij bijvoorbeeld aan zijn vriendin of zij in de rechtszaak kon vertellen of zijn vader haar heeft misbruikt en leerde hij een meid kennen waarvan hij dacht dat ze verliefd was op hem, waardoor hij allemaal belangrijke en persoonlijke informatie met haar heeft gedeeld. Hierdoor werd in 1996 besloten dat zij levenslange celstraf krijgen… Wow.

Meer op Instagram

Netflix documentaire

Veel mensen zijn het er mee eens maar veel meer mensen zijn het er niet mee eens. Op Netflix is de documentaire ‘Monsters, The Erik and Lyle Menendez story' nu te zien. Hierin wordt hun hele leven nagespeeld, door acteurs. Dit leverde veel boosheid op. Heel TikTok heeft het over de zaak en vindt dat de broers bevrijd moeten worden. Mensen vinden dat de broers het recht hadden en dit uit zelfbescherming deden. Binnenkort vind er misschien een nieuwe rechtszaak plaats ..Spannend!

Wat vindt jij? Verdienen de Menendez broers een levenslange celstraf? Ben jij benieuwd naar het hele verhaal, op beeld? Kijk dan nu de documentaire op Netflix.