Peter van der Vorst in shock door reacties na nieuws over The Voice comeback

Media door Alyssa

Peter van der Vorst, programmabaas bij RTL, laat van zich horen nadat er afgelopen weekend zoveel rumoer ontstond rondom het nieuws dat The Voice of Holland weer terugkeert op de buis. Serieus, iedereen leek er ineens mee bezig te zijn! Maar volgens Peter is RTL altijd heel duidelijk geweest dat een terugkeer van het programma mogelijk zou zijn.

"Format was het probleem niet"

"Het format zelf was nooit het probleem", vertelt hij vandaag in een gesprek met het ANP. "We hebben alleen gezegd dat we overwegen om in 2026 terug te komen met The Voice. That’s it. En toch lijkt het alsof iedereen er meteen helemaal wild van werd!"

Veranderingen bij RTL

Na de veelbesproken BOOS-aflevering in januari 2022, waarin heftige dingen aan het licht kwamen over The Voice, zette RTL het programma op pauze. Volgens Peter is er sindsdien ontzettend veel veranderd, zowel binnen RTL als in de hele entertainmentindustrie. Hij vertelt dat ze nu op een totaal andere manier werken en samenwerken. "Er worden nu heel andere gesprekken gevoerd, en er is veel meer awareness gekomen als het gaat om grensoverschrijdend of intimiderend gedrag", legt hij uit.

Rechtszaken

Om de situatie goed aan te pakken, heeft RTL het format de afgelopen tweeënhalf jaar rust gegeven. Peter benadrukt dat dit ook belangrijk was voor alle betrokkenen. "We wilden de ruimte bieden voor emoties, gevoelens en voor de rechtszaken die liepen", legt hij uit. De meeste rechtszaken zijn inmiddels afgerond, maar er zijn nog een paar procedures die volgend jaar afgesloten worden. "Pas als alles afgerond is, komen we terug met The Voice", zegt hij. Het lijkt er dus op dat RTL er alles aan doet om het programma op een verantwoorde manier terug te laten keren.

Op de juiste manier terugkomen 

Peter vindt dat vier jaar wachten, vanaf het moment dat het programma op pauze werd gezet, echt laat zien dat RTL de situatie serieus neemt. "We wilden echt de tijd nemen om alles goed te verwerken en op een juiste manier terug te komen", zegt hij. En het lijkt erop dat deze lange pauze heeft geholpen om een frisse start te maken. Wat betreft de producent van The Voice, ITV, vertelt Peter dat de samenwerking de afgelopen jaren gewoon is doorgegaan. Hij heeft er volledig vertrouwen in dat ook zij zijn meegegaan in alle veranderingen.

Krijgt The Voice of Holland een make-over?

De grote vraag die blijft hangen is natuurlijk: zullen we dezelfde gezichten terugzien in de jury en de crew? Daarover is nog niets beslist. "We gaan daar de komende tijd over praten," zegt Peter. Wie weet krijgt The Voice in 2026 wel een volledige make-over, inclusief nieuwe juryleden en presentatoren! Wij kunnen in ieder geval niet wachten om te zien hoe de comeback eruit gaat zien!

Lees ook: Grote schok voor Ali B: "Hij staat op de zwarte lijst"