Drama op het kamp! Gijs uit Bij Ons Op Het Kamp aangehouden tijdens politie-inval

Media door Alyssa

Het bekende woonwagenkamp in Eindhoven, dat je waarschijnlijk wel kent van de populaire RTL-realityserie Bij Ons Op Het Kamp, is vanochtend flink opgeschrikt door een grootschalige politie-inval. En jawel, de woonwagen van niemand minder dan Liesbeth, de tante van Harrie Snijders – je weet wel, dé Harrie van Ex On The Beach – is daarbij in beslag genomen. Alsof dat nog niet genoeg was, is haar man Gijs ook gearresteerd. Het nieuws sloeg in als een bom op het kamp.

Onderzoek naar harddrugs

Volgens bronnen van RTL Boulevard is de arrestatie van Gijs bevestigd. Het lijkt allemaal te draaien om een groot onderzoek naar de handel en productie van harddrugs. Op maandagmorgen vielen arrestatieteams op verschillende locaties binnen, niet alleen op het kamp, maar ook op andere plekken. Tijdens deze actie werden in totaal vijf mannen gearresteerd, in de leeftijd van 27, 27, 32, 51 en 53 jaar. Zij worden allemaal verdacht van betrokkenheid bij de productie en handel van harddrugs. Wat dit allemaal aan het licht heeft gebracht? Volgens een politiewoordvoerder zijn versleutelde cryptogesprekken de sleutel geweest die dit onderzoek heeft blootgelegd.

Spullen in beslag genomen

De politie liet er geen gras over groeien, want naast de woonwagen van Liesbeth en Gijs, zijn ook andere woonwagens binnenstebuiten gekeerd. Er zijn diverse spullen in beslag genomen tijdens de inval, maar de gigantische woonwagen van Liesbeth en Gijs is misschien wel het opvallendste wat de politie heeft meegenomen. Het feit dat bekende gezichten uit de serie hierbij betrokken zijn, maakt het verhaal nog schokkender.

Reactie van RTL

Ook RTL heeft gereageerd op het nieuws over de Bij Ons Op Het Kamp-sterren. De zender laat via Shownieuws weten dat zij op de hoogte zijn gebracht van de inval op het woonwagenkamp. In een verklaring zegt RTL: "We hebben inderdaad begrepen dat er vanochtend een inval heeft plaatsgevonden op een van de woonwagenkampen waar ook Bij Ons Op Het Kamp wordt opgenomen. Op dit moment zijn we niet bekend met de exacte feiten, behalve wat in de media wordt vermeld. We wachten op meer informatie en kunnen daarom nu nog geen verdere uitspraken doen."

Bij Ons Op Het Kamp

Liesbeth en Gijs zijn vanaf het eerste seizoen te zien in de populaire realityserie Bij Ons Op Het Kamp. Het programma biedt een uniek inkijkje in de wereld van woonwagenbewoners, een gesloten gemeenschap waar de meeste mensen maar weinig van weten. Het vijfde seizoen van de serie is momenteel elke donderdag te zien op RTL 5 en Videoland, maar het is nog onduidelijk wat de recente gebeurtenissen voor invloed zullen hebben op de serie.

Lees ook: Een écht 'Amsterdams uitje': met Familie Kesbeke naar de Televizierring?