Måneskin-zanger Damiano David gaat solo

Celebs door Maya Luz

Damiano David is de zanger van de Italiaanse rockband Måneskin die in 2021 het Eurovisie Songfestival won. De band is een grote hit, maar de zanger heeft bredere ambities. Hij heeft een soloproject aangekondigd.

Lees ook: Zoveel betaalde Roxy Dekker voor haar appartement in Amsterdam

Damiano David brengt soloproject uit

Damiano David is de zanger van Måneskin. De band won in 2021 het Eurovisie Songfestival met het nummer Zitti e Buoni. De band bestaat uit vier leden, Damiano, Victoria, Ethan en Thomas. Na hun succes op het Songfestival scoorde de band verschillende hits. Zo werd hun cover van het nummer Beggin' een enorme hit op TikTok. Ook de nummers I Wanna Be Your Slave en MAMMAMIA waren grote hits. De band was in juni van dit jaar een van de headliners van muziekfestival Pinkpop.

Na al het succes van de Italiaanse band, heeft zanger Damiano besloten dat het tijd is om soloprojecten te gaan produceren. Hier sprak hier openhartig over op de rode loper van de MTV VMA's. “I’ve been working for a long, long time on a new project and September 27 is the date of release so I would love everyone to stay tuned.” Hij vertelde ook dat dit project er anders zal zijn dan het werk dat hij tot nu toe heeft gemaakt met de band.

">Twitterbericht

Na de VMA's deelde Damiano een teaser voor zijn nieuwe project op zijn Instagram. In het filmpje dat hij postte, is hij te zien in pak terwijl hij een taxi instapt. De chauffeur vraagt hem waar hij heen wil, zijn antwoord is een simpele "everywhere". Later plaatste Damiano een tweede teaser waarin hij het volgende zegt:  “My name is Damiano David. I was born in 1999, Rome, Italy. I love music, arts and women. I love the feeling of beautiful clothes and the smell of a nice perfume. In my life I’ve been a thief, a liar, a lover, a shapeshifter. I travelled all around the world to find my voice, just to end up where everything’s started. My name is Damiano David and today is the first day of my life.”

Meer op Instagram

Het soloproject van Damiano David zal vanaf 27 september te beluisteren zijn.

Betekent dit het einde van Måneskin?

Maar, als de zanger van de band solo gaat, betekent dit dan het einde van Måneskin? Volgens Damiano zelf niet. Tijdens het interview op de rode loper van de VMA's vertelde hij dat de band ook bezig is met nieuw werk. “The band is great. We are going to work on stuff. Nothing is going to change.” Daarnaast is Damiano niet het enige bandlid dat solowerk doet op dit moment. Bassist Victoria heeft recent haar eerst solo single uitgebracht in samenwerking met zangeres Anitta genaamd GET UP BITCH! (Shake Ya Ass).