Dancing With The Stars verdedigt deelname van fraudeur Anna Delvey

Celebs door Maya Luz

Heb je ooit de Netflix-serie Inventing Anna gezien? De persoon waar de serie op gebaseerd is, Anna Delvey, doet dit jaar mee met Dancing With The Stars. Dit bleek een controversiële keuze, maar de show verdedigt de deelname van de oplichtster.

Lees ook: Sprookjesachtige update van Robert Jan uit B&B Vol Liefde: 'Had een betoverend weekend'

Dansen met een enkelband

Anna Delvey kun je kennen van de Netflix-serie Inventing Anna. Deze serie vertelde het waargebeurde verhaal van hoe Anna zich voordeed als een rijke Duitse erfgenaam om rijke mensen uit de New Yorkse elite op te lichten. Haar echte naam is Anna Sorokin, maar ze gaat nog steeds met de achternaam Delvey door het leven. Voor haar misdaden heeft Anna twee jaar in de gevangenis gezeten. Sinds 2022 is ze op vrije voeten, maar moet ze nog wel rondlopen met een enkelband die haar locatie in de gaten kan houden. Ze staat namelijk officieel nog onder elektronisch huisarrest. Met toestemming van de Amerikaanse authoriteiten mag Anna meedoen met het televisieprogramma Dancing With The Stars, maar dat doet ze dan wel met haar enkelband om. En dit feitje maakt veel los.

Meer op Instagram

Dancing With The Stars verdedigt deelname Anna Delvey

Dancing With The Stars ontving veel kritiek vanwege de deelname van fraudeur Anna Delvey. De showrunner, Conrad Green, sprak met Variety en zei dat hij het volkomen terecht vindt dat Anna mee mag doen. Green uitte dat het programma als doel heeft om een diverse cast samen te stellen. De cast is divers op het gebied van achtergrond, soorten mensen en verhalen."Anna is fascinerend voor veel mensen. Velen hebben de drama's over haar leven bekeken en haar verhaal gevolgd, dus ik denk dat er een inherente nieuwsgierigheid naar haar bestaat." Green erkent wel dat Delvey een veelbesproken persoon is. "Ja, ze heeft problemen gehad, maar we hebben ook andere mensen in de show gehad die in het verleden criminele problemen hebben gehad. Bovendien heeft ze haar straf uitgezeten."

Anna Delvey en haar danspartner Ezra Sorsa zijn al een tijdje druk bezig met repeteren voor het dansprogramma. Gisteravond was de première van het programma op de Amerikaanse televisie te zien. Naast Delvey zijn andere populaire persoonlijkheden te zien in het programma waaronder twee atleten die deze zomer meededen aan de Olympische Spelen in Parijs. Ilona Maher won brons met het Amerikaanse rudgyteam en danst dit seizoen mee, net als Stephen Nedoroscik, een Amerikaanse gymnast en bogenpaardspecialist.

Meer op Instagram