Deze virale schoonmaak hack maakt een wereld van verschil

Vrije tijd door Maya Luz

Voelt het schoonmaken van jouw huis als een enorme klus? Deze virale TikTok hack van deze professionele schoonmaakster leert jou hoe je super snel je woning schoonmaakt, hoe groot of klein het ook is.

Lees ook: Wellness stacking is de nieuwste selfcare trend van TikTok

De grote schoonmaak doe je in no time

Het internet is soms de perfecte plek om dingen op te leren. Zo leren veel mensen momenteel hoe ze het beste hun huis kunnen schoonmaken van Cindell Kimbrough. Cindell is 37 jaar oud en komt uit het Amerikaanse Tennessee. Schoonmaken was ooit haar werk, nu leert ze mensen op TikTok hoe ze dit het beste kunnen doen. In een virale TikTok legt ze uit hoe je zelfs de grootste huizen in recordtijd schoon krijgt. En dat doet ze stap voor stap.

@cindellkimbrough

Zo pak je het aan

Kimbrough begint met haar eerste en belangrijkste tip. En dat is dat je het schoonmaken van je huis kamer voor kamer aan moet pakken. Kies dan een kamer om mee te beginnen. Zorg ervoor dat dit een weloverwogen keuze is, want je kan pas weg als je de kamer helemaal spik en span kunt achterlaten. Begin met het leeghalen van de vloer. Zet alle spullen die in de kamer liggen, maar die er niet horen, buiten de deur. Ze naar de juiste ruimte brengen doe je later. Zodra je klaar bent met de vloer kun je een hoek van de kamer uitkiezen en vervolgens een ronde maken door de hele kamer. Hierbij ruim je alles op dat niet op de grond ligt. Hierna kun je de hele ruimte afstoffen. Werk hier weer in een ronde en ga van boven naar beneden. Als laatste stap kun je nu de vloer schoonmaken. Hierna ben je klaar met de kamer. Je kunt nu je schoonmaakspullen even refreshen en daarna doorgaan naar de volgende kamer. Dit proces herhaal je totdat je iedere ruimte in je huis hebt gehad.

Waarom de methode werkt

De methode van Cindell is snel en effectief. Je werkt hierdoor namelijk op een hele efficiënte manier door je huis heen. Als je je huis onderverdeelt in losse ruimtes, voelt de klus ook een stuk minder groot. Je maakt kleinere taken van een grote taak. Daarnaast maak je het schoonmaken op deze manier een stuk minder chaotisch. Wanneer je de taak niet opdeelt, ga je van alles door elkaar doen. De was die op de slaapkamer ligt breng je dan bijvoorbeeld naar de machine, en dan ga je een wasje draaien en meer kleding zoeken om in de was te doen. En voordat je het weet ben je helemaal vergeten waar je was begonnen. Wat ons betreft is deze methode dus een enorme life saver voor de grote schoonmaak.