In déze situatie werk jij het beste: ontdek jouw work language

Werk & studie door Anne-Fleur

Aan het kennen van de vijf love languages hebben we al veel gehad. Je leert jezelf er beter door kennen, maar je liefdespartner ook! Wist jij dat er ook een work language bestaat? Deze 'werktalen' hebben alles te maken met de werkbalans die het beste bij jou past. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

Lees ook: Dit zegt jouw plek in je gezin over je love language

Wat is een work language?

Een work language is kortgezegd de manier waarop jij het beste werkt. Wat vind je fijn, waar neig je naar en waar voel je je positief bij? Jouw werktaal is makkelijk te bepalen. Je vind 'm door je te focussen op waar je positief op reageert op je werk. Ook handig voor als je een irritante collega hebt, maar je niet precies weet waardoor dat komt...

De vijf work languages zijn: Prestatie, Erkenning, Groei, Samenwerking en Vrijheid. Lees gauw verder voor de uitleg ervan!

Prestatie

Mensen die Prestatie als werktaal hebben, zijn echte doorzetters en willen graag goede resultaten zien. Als prestatie jouw work language is, dan word jij het gelukkigst van een doel behalen. Of deze nu groot of klein is. Ook hebben deze mensen een echt liefdevol gevoel voor het bedrijf waar ze werken en gaan ze een uitdaging niet uit de weg.

Erkenning

Mensen met de work language Erkenning, voelen zich het beste als ze lof of publieke credits krijgen voor hun werkzaamheden. Als zij iets goeds gedaan hebben, ontvangen ze graag hiervoor een schouderklopje. Voor deze mensen is dankbaarheid voor hun goede werk een motivator om het nóg beter te doen.

Groei

Mensen met als werktaal Groei streven ernaar om alsmaar beter te worden in wat ze doen. Het zijn echte carrièretijgers die hoger en hoger op de corporate ladder willen komen. Ze zullen er dan ook alles aan doen om de beste te worden en zijn altijd de eersten die zich inschrijven voor vaardigheidstrainingen, workshops en trainingsprogramma’s.

Samenwerking

Die ene collega die zo van meetings inplannen houdt, heeft waarschijnlijk Samenwerking als work language. Deze mensen gaan goed op brainstormen en sparren met andere collega's. Daarnaast kun je ook altijd rekenen op dit soort mensen wanneer je met een groot project bezig bent.

Vrijheid

Tegenovergesteld van de Samenwerking persoon heb je ook Vrijheid als werktaalDeze mensen vinden alleen werken fijn en voelen zich hier ook het beste bij. Het betekent niet dat ze geen hulp accepteren van anderen, maar het liever eerst zelf proberen of doen. Sociale verplichtingen op het kantoor vinden ze vreselijk. Hierdoor gaat hun productiviteit ook aanzienlijk omlaag.