Waarom steeds meer mensen een 'lazy girl job' nemen

Werk & studie door Anne-Fleur

Bijna iedere dag zien we wel weer nieuwe trends verschijnen op TikTok. Deze trends zijn natuurlijk niet voor niets zo populair, want het zijn dingen waar mensen zich aan relaten. Eén van de nieuwste trends is het hebben van een 'lazy girl job'. Maar wat is dit precies? En waarom zijn zoveel mensen hier fan van.

Lees ook: Deze vrouw verdient miljoenen door slechts één uur per week te werken

TikTok-trend

Hoe TikTokers elke keer aan die coole benamingen komen weten wij ook niet, maar een van de nieuwste trends op het social media platform is het hebben van een lazy girl job en alle voordelen die daarmee gepaard gaan. Het hebben van zo'n luie baan is volgens gebruikers 'hartstikke gezond' voor je. Wij leggen je precies uit wat het hebben van deze baan inhoudt.

Wat is een lazy girl job?

Helaas kun je nog niet solliciteren naar lazy girl jobs, maar de term wordt wel steeds populairder. Lazy girl jobs gaat om het hebben van een baan die weinig inspanning vereist, waarbij je vaak vanuit huis kan werken en je uren flexibel zijn. In plaats van jezelf compleet uit te putten met lange werkdagen en eindeloze deadlines, kies je voor een baan waarbij je de regie hebt. Denk aan het versturen van een paar e-mails per dag, het aannemen van een paar telefoontjes en het nemen van extra lange pauzes. En dat allemaal met een prima salaris.

Waarom is het gezond?

Een woord dat niet voorkomt in de job description van een luie baan is 'stress'. Met een lazy girl job verminder je de dagelijkse druk en vind je eindelijk een mooie combinatie van werk-privébalans. Geen (kans op) burn-outs, geen sunday night nerves en je kunt je meer focussen op de écht belangrijke dingen in het leven. Je motto is dus niet, 'ik leef om te werken', maar 'ik werk om te leven'. Op lange termijn kan dat heel fijn zijn voor je overall happiness. 

Geen carrièregroei

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan luie banen. De kans op carrièregroei is namelijk een stuk kleiner. Je kan minder groeien op de corporate ladder en dat kan voor sommige mensen vervelend zijn. Anderzijds vinden mensen die het motto 'ik werk om te leven' hebben, carrièregroei vaak helemaal niet zo belangrijk. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar niet iedereen hoeft CEO van een groot bedrijf te worden.

Uiteindelijk is het belangrijk dat jij werk doet waar je blij van wordt. Of dat nu 80 uur per week werken is, of 28 uur met veel vrijheid. Doe waar jij gelukkig van wordt en dan komt het allemaal goed!