Oeh la la, Heartstopper seizoen 3 zal grotendeels over seks gaan

Media door Maya Luz

Het derde seizoen van de Netflix-hitserie Heartstopper komt steeds dichterbij. Vanaf oktober kunnen we weer genieten van het liefdesverhaal van Nick en Charlie. Maar wat kunnen we eigenlijk verwachten van het derde seizoen? Volgens de hoofdrolspelers gaat seizoen drie vooral over seks.

Lees ook: In deze stad zal het Eurovisie Songfestival van 2025 plaatsvinden

Waar gaat het derde seizoen van Heartstopper over?

Het tweede seizoen van Heartstopper eindigde met een flinke cliffhanger. Natuurlijk gaan we erachter komen hoe dit afloopt. Maar de rest van seizoen drie zal veel belangrijke, en ook meer volwassen, onderwerpen bespreken. Zo zoomt seizoen drie in op mentale gezondheid en de eetstoornis waar Charlie mee worstelt. De invloed die dit heeft op de relatie tussen Nick en Charlie zal ook zichtbaar zijn in het nieuwe seizoen.

Daarnaast zal seizoen drie veel tijd besteden aan het ontdekken van de seksualiteit van de personages. Nick en Charlie zijn weer iets ouder geworden en dus zijn ze ook wat volwassener geworden. Joe Locke en Kit Connor, die Charlie en Nick spelen in de serie, spraken met Variety over de inhoud van seizoen drie. "The second half of the season is about sex", vertelde Locke. Een maand later vertelde Kit Connor aan Times dat er veel seksscènes zijn gefilmd voor dit aankomende seizoen. “We shot a lot of footage for them. Not much actually ended up in the show. But we shot the sex scenes for about seven hours!”

Nieuwe gezichten

Het nieuwe seizoen van Heartstopper gaat niet alleen over nieuwe onderwerpen. Er zullen ook nieuwe personages te zien zijn. Darragh Hand zal in dit nieuwe seizoen de rol innemen van Micheal Holden. Hij is een van de hoofdpersonages van het boek Solitaire, het boek dat gaat over de zus van Charlie, Tori. Eerder dit jaar kondigde Netflix ook aan dat een wel heel bekend gezicht onderdeel zal zijn van de cast: Jonathan Bailey. Hem kennen we natuurlijk allemaal als Anthony Bridgerton. Maar in dit nieuwe seizoen van Heartstopper speelt Bailey Jack Maddox, een celebrity crush van Charlie. Naast nieuwe gezichten, zijn er helaas ook personages waar we afscheid van moeten nemen. Sebastian Croft zal in het derde seizoen helaas niet meer te zien zijn in de rol van Ben Hope. Ook Olivia Colman zal dit seizoen helaas niet terugkeren in de rol van Nicks moeder. In verband met wat problemen in de planning kon Colman er helaas niet bij zijn tijdens het filmen. Maar ze heeft beloofd terug te keren voor seizoen vier!