In deze stad zal het Eurovisie Songfestival van 2025 plaatsvinden

Media door Anne-Fleur

Groot fan van de Eurovisie Songfestival? Dan zul je vast blij zijn met dit nieuws! Het is namelijk bekend geworden in welke stad het liedjesfestijn in 2025 plaats zal vinden...

Lees ook: Joost Klein doet toch geen aangifte tegen EBU: 'Ben te druk'

In deze stad zal Eurovisie Songfestival van 2025 plaatsvinden

Je kunt je hotel alvast boeken, mocht je erbij willen zijn. De organisatie van het songfestival heeft namelijk bekendgemaakt in welke stad in Zwitserland het grote festijn in 2025 plaats zal vinden. En dat is in... Basel! Zet 13, 15 en 17 mei alvast in de agenda, want dit zijn dé data voor volgend jaar. Heel Europa (en Australië) is dan weer een gehele week in rep en roer, want wie oh wie zal er dit keer gaan winnen?

Zwitserland als host country

Het is voor het eerst sinds 1989 dat het Eurovisie Songfestival weer in Zwitserland plaatsvindt. In mei zullen alle delegaties afreizen naar Basel en daar de performance van hun leven neerzetten. Wie gaat er met de meeste douze points vandoor in 2025? En veel belangrijker nog: zal Nederland ook weer meedoen? Of blijven we thuis na het fiasco van dit jaar?

Joost Klein gediskwalificeerd

Tijdens het Eurovisie Songfestival van dit jaar had heel Nederland goede hoop voor deelnemer Joost Klein. Met zijn liedje Europapa werd hij razendpopulair. Niet alleen in Nederland, maar vooral ook in andere Europese landen. Joost had een grote kans om hoog in het rijtje te eindigen, maar vanwege het welbekende 'incident' werd hij gediskwalificeerd.

Onderzoek

Er werd een onderzoek gestart naar wat er nu eigenlijk precies gebeurd was tijdens dat incident en dat onderzoek liep vreselijk lang. Gelukkig kregen we half augustus goed nieuws! Het Zweedse Openbaar Ministerie (OM) meldde dat ze de zaak hebben gesloten wegens gebrek aan bewijs. Dat betekent dus geen rechtszaak voor Joost.

Volgens het Zweedse OM is er tijdens het onderzoek gebleken dat Joost een snelle beweging heeft gemaakt waarbij de camera per ongeluk is geraakt. Door die snelle actie verschillen de verhalen van Joost en de cameravrouw en is het niet te achterhalen wat er precies is gebeurd. De openbaar aanklager, Fredrik Jönsson, verklaart: "Vandaag wordt het onderzoek gesloten omdat niet bewezen kan worden dat de daad voor echte angst heeft gezorgd en dit de intentie van de man was."

Wat nu voor Joost en Nederland?

Nu het onderzoek is gestaakt, kan Joost eindelijk weer focussen op zijn muziek en fans. We hopen snel weer iets van hem te horen en wie weet staat hij volgend jaar gewoon weer op het Eurovisie Songfestival podium! Eerder is namelijk aangegeven dat Joost volgend jaar gewoon weer welkom is.