Komt er na brat summer een brat autumn?

Media door Maya Luz

Deze zomer was en is ongetwijfeld Brat summer. Maar nu de herfst steeds dichterbij komt, kunnen we ons af gaan vragen of de trend zich voort zal zetten in het volgende seizoen. Komt er na brat summer een brat autumn?

Lees ook: Jenna Ortega verloor deze rol aan Zendaya

Wat is brat summer ook alweer?

Voordat we beginnen over brat autumn, is het misschien handig om even het geheugen op te frissen. Brat summer is een trend die is voortkomen uit het album Brat van Charlie XCX. Het idee achter de trend is simpelweg het leven binnen de mindset en aesthetic van het album. Het draait om feesten, wild zijn en niet te veel tijd steken in hoe anderen over je denken. Brat summer was een enorme trend die het hele internet overging. Brat werd een term die zelfs in de poltiek gebruikt werd. Het bekendste voorbeeld daarvan is de campagne van Kamala Harris. Maar het is inmiddels september en het einde van de zomer is dus in zicht. Gaan we over op een brat autumn of komt er een nieuwe trend voor in de plaats?

Charli XCX neemt afscheid van brat summer

Als het aan Charli XCX zelf ligt, is brat summer al ten einde. In een post op X nam ze afscheid van brat summer 'forever'. Dat klinkt dus best definitief. Toch kunnen er nog verrassingen uit de hoek komen. Zo hint de zangeres al een tijdje naar een komende remix van het nummer 'Sympathy is a Knife' en komt er een samenwerking uit tussen de artiest en modemerk H&M. Of brat summer dan al echt ten einde is, is dus nog onduidelijk.

Brat autumn of demure fall?

Maar een ding is onvermijdelijk: de komst van de herfst. Veel mensen maken online al voorspellingen voor de volgende trend. De demure fall is bijvoorbeeld een van de trends die vaak genoemd wordt. Maar aangezien de trend omtrent 'demure' alweer een beetje in de vergetelheid raakt, is de kans dat het weer opbloeit misschien niet zo groot. Daarnaast wordt de term 'Christian girl autumn' weer veel genoemd. Een ding is in ieder geval zeker: we moeten deze herfst weer even bijkomen van de brat summer en even een stapje terug doen. Een terugkerend thema met de trends die voorspeld worden is namelijk dat er behoefte is aan wat meer rust. Deze zomer was wild, en nu moeten we weer even opladen met onze pumpkin spice lattes. Maar juich niet te vroeg: brat summer is misschien nog niet over.