Met deze moedertruc maak je het kinderzwembad schoon

Vrije tijd door Juliët

Swimming time! Kinderen vinden het hartstikke leuk om met water te spelen. Nu het mooi weer is, is een kinderzwembad perfect. Maar hoe hou je dit badje het beste schoon? Met deze moedertruc hebben jouw kinderen veel waterplezier.

Tijd om te zwemmen

Het hoogtepunt van een warme dag is een opblaasbadje voor de kids. Vaak zijn de badjes niet eens zo groot, waardoor ze praktisch snel gevuld en geleegd zijn. Veilig zijn ze ook, maar het is misschien wel verstandig om bij ze in de buurt te blijven. Naast het plezier vraagt het badje wel de nodige verzorging. Dit zeggen we niet graag, maar toch is het zo: een kinderbadje is perfect voor micro-organismes. Vooral als het warm is. Oh ja en daarnaast hebben we ook nog de blaadjes, takjes en insecten.

Vervuild water is niet goed voor de kindjes, want het kan diarree, koorts en buikkrampen veroorzaken. Grotere zwembaden zijn daarom voorzien van chloodrijvers en pompinstallaties. Voor een klein badje is dit misschien wat overdreven en zomaar chloor in het water gooien kun je niet doen. De zwembadjes zijn er in allerlei vormen en maten, waardoor er geen richtlijnen voor de hoeveelheid chloor bestaan.

Zo hou je de hele dag het kinderzwembad schoon

Maar hoe maken we dan een kinderzwembad schoon? Laat iedere dag het badje leeglopen. Veeg vervolgens het badje met een doekje en een beetje afwasmiddel schoon. Daarna kun je het afwasmiddel afspoelen en het badje later drogen in de zon voor een paar uurtjes. Iedere dag het water verversen is misschien wat veel, want vooral met watertekort is dit niet verstandig. Kies er daarom voor om het water om de twee dagen te verversen. Zodra je het badje niet gebruikt, lerg er een zeil overheen en gebruik het water wat je weggooit voor de plantjes. Onze moedertips zijn: zet een emmer met water naar het zwembad. Hierin kunnen de kinderen met de voeten in, zodat ze geen zand of gras meenemen. Oh ja en gebruik een klein netje tussendoor om blaadjes en takjes uit het water weg te halen. Ideaal!

Kinderzwembad opbergen

Ben je het zwembad zat en wil je dat er ruimte gemaakt wordt? Tijd om het badje op te bergen. Doorloop hiervoor dezelfde stappen als het schoonmaken van het badje en laat hem volledig opdrogen. Zodra hij helemaal droog is kun je hem opbergen op een schone plek of hem ophangen aan een haak.