Heftig nieuws: Mark Baanders op straat mishandeld

Media door Alyssa

Wow, dit is echt heftig! Mark Baanders, die we allemaal kennen als verslaggever van PowNed en van zijn epische deelname aan Expeditie Robinson en Het Perfecte Plaatje, heeft gisteravond bij Eva Jinek aan tafel een mega intense gebeurtenis gedeeld. Houd je vast, want dit is echt niet oké!

Mark Baanders uitgemaakt voor k*nkerhomo

Mark Baanders vertelde dat hij een paar maanden geleden keihard is mishandeld op straat, gewoon omdat hij homo is. Serieus, wat bezielt mensen om zoiets te doen?! Hij werd uitgescholden voor k*nkerhomo en dat leidde tot een gewelddadige confrontatie.

Hersenschudding en gekneusde kaak 

Door die laffe aanval hield Mark er zware verwondingen aan over. Zo heeft Baanders een hersenschudding en daarbij ook nog eens een gekneusde kaak. En alsof dat nog niet erg genoeg was, raakte ook de persoon die bij Mark was gewond. Het begon allemaal toen Mark en zijn vriendin op straat werden uitgescholden door een stel haters. De twee probeerden het te negeren, maar toen Mark zijn vriendin er wat van zei, escaleerde de boel compleet!

Highkick uit het niets 

"Ze werd echt zwaar mishandeld door die gasten. Ze kreeg een keiharde highkick, echt bizar", vertelt Mark bij Jinek. Hij sprong vervolgens voor zijn vriendin in de bres en probeerde haar te verdedigen, maar kreeg daardoor zelf ook flinke klappen. Echt kudos voor Mark dat hij het voor haar opnam, maar wat een naar incident zeg.

Angst en minderwaardigheid 

Je kan je voorstellen dat zo'n ervaring mega veel impact heeft. Mark vertelde openhartig: "Vanaf dat moment is er iets in mij geknakt. Ik voel me nu veel meer minderwaardig dan voorheen." Baanders leefde altijd met een gevoel van veiligheid, maar nu is hij door dit incident veel angstiger geworden. "Als ik nu 'k*nkerhomo' naar mijn hoofd krijg, denk ik: ik kan niets meer doen, ik ga niet in verweer omdat ik misschien weer een klap kan krijgen of omdat mensen agressief worden."

Ook Tamara Elbaz is slachtoffer 

Mark is niet de enige BN'er die recent te maken heeft gehad met zinloos geweld. Ook Tamara Elbaz, die we kennen van The Real Housewives of Amsterdam, heeft deze week een verschrikkelijke ervaring gehad. Ze werd afgelopen maandag voor haar huis in Amsterdam Oud-Zuid zwaar mishandeld door twee jongens van 15 en 17 jaar. Haar zoontje Alexander was getuige van wat er gebeurde. Gelukkig waren er veel buren die meteen hielpen, waardoor de daders snel gepakt konden worden. Het is nog niet duidelijk wat hun motief was.

Lees ook: Real Housewives-Tamara Elbaz schrikt van sterrenbeeld date in First Dates: "geen goede ervaringen mee"