Deze man heeft werelds eerste gezichtstransplantatie gedaan en vindt zijn liefde

Media door Juliët

Vijf jaar na een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven van Joe DiMeo, vindt hij niet alleen zijn gezicht, maar ook de liefde van zijn leven. Na een ernstig ongeluk liep Joe allerlei brandwonden op. Hij is de eerste man die een gezichtstransplantatie heeft gedaan.

Deze man heeft werelds eerste gezichtstransplantatie gedaan

Joe is een 24-jarige man uit New Jersey en was betrokken bij een ernstig auto-ongeluk in juli 2018. Hij viel in slaap achter het suur, waardoor zijn auto crashte en in vlammen opging. Joe kreeg derdegraads brandwonden over 80% van zijn lichaam en zijn vingertoppen werden geamputeerd. Na het ongeluk, onderging Joe meer dan twintig reconstructieve operaties en huidtransplantaties. Een grote stap binnen zijn herstel kwam twee jaar later. Toen kreeg hij werelds eerste volledige gezichtstransplantatie en daarbij ook een dubelle handtransplantatie. Een complexe medische ingreep. Erg uitdagend en zelfdzaam, maar met een prachtig resultaat. Het gaf Joe niet alleen een nieuw gezicht, maar ook een nieuwe kans op het leven.

 

Liefde gevonden

Helaas verloor Joe door zijn verwondingen veel vrienden. Toch blijft hij ondanks de gebeurtenis dankbaar voor wat er is gebeurd. Zijn ongeluk bracht hem namelijk in contact met zijn huidige vriendin, Jessica Koby. Zij is een 32-jarige verpleegster. Joe was klaar om ondanks zijn verwondingen de liefde te vinden en dit is dan ook zeker gelukt. Via Instagram kwamen de twee met elkaar in contact. Jessica kwam het inspirerende herstelverhaal van Joe tegen op Instagram. Ze was er gelijk van onder de indruk. Er onstonden gesprekken en langzaam meer. Hun relatie begon op lange afstand, maar al gauw besloot Jessica om naar New Jersey te verhuizen vanuit Zuid-Californië. Zo konden ze dicht bij elkaar zijn. Heel fijn natuurlijk. Inmiddels wonen ze samen en hebben ze twee honden, namelijk Terriërs Buster en Kirkland.

Jessica geeft aan dat Joe een rustige, maar zeer vriendelijke en moedige man is. Hij heeft al van alles meegemaakt, maar ondanks alles is hij positief ingesteld. Dit kun je in van alles merken. Joe waardeert vooral de onafhankelijkheid die hij heeft teruggekregen na de operatie. Hij is nog niet volledig hersteld, maar geniet wel volop van alle dingen. Koken, schoonmaken en autorijden. Noem maar op. Overal haalt hij plezier uit. Dankzij de steun van zijn vriendin Jessica, kijkt Joe vooral nu vol vertrouwen na de toekomst. Hij is smoorverliefd en heeft zin om van alles te ondernemen samen met zijn vriendin.