De ultieme beauty must-haves

Lifestyle door Djamila

Een gezonde, verzorgde huid willen we allemaal wel. En daarvoor hoef je echt geen uren voor de spiegel te staan. In dit artikel zetten we de essentiële beautyproducten voor jou op een rij. Deze zijn te verkrijgen bij elke drogist of je kunt ze online bestellen bij een online apotheek in Nederland, makkelijk vanuit je luie zetel. Zo zie je er elke dag fris en gezond uit!

Een gezichtsreiniger voor een schone huid

Een schone huid is de basis van een gezonde skincare routine. Je mag nog zoveel make-up gebruiken als je wilt, als je huid niet schoon is, zal hij er vaal en ongezond uitzien. Gebruik dus eerst en vooral een cleanser of gezichtsreiniger om vuil, olie en make-upresten te verwijderen; zo kan je huid ademen. Voor de droge huid zijn crèmes en oliën het beste, terwijl gel- en schuimreinigers beter werken voor de vette of gemengde huid.

Kies voor een gezichtsreiniger die je huid reinigt zonder deze uit te drogen. Ingrediënten zoals hyaluronzuur of glycerine kunnen helpen om het vocht van je huid vast te houden.

Een toner voor maximum hydratatie

Toners worden vreemd genoeg vaak overgeslagen, ze spelen nochtans een belangrijke rol. Een goede toner kan je huid hydrateren, de pH-waarde in balans brengen en je poriën minimaliseren. Na het reinigen, wanneer de huid vaak uit balans is, kan een toner helpen om deze snel te herstellen.

Kies voor toners met rozenwater of niacinamide. Deze kalmeren en egaliseren de huid.

Serum voor een stralende huid

Serums zijn geconcentreerde formules die specifieke huidproblemen aanpakken, zoals fijne lijntjes, pigmentvlekken of een doffe huid. Omdat serums vaak een lichtere textuur hebben, kunnen ze diep in de huid doordringen.

Vitamine C-serums zijn geweldig voor het verhelderen van de huid, terwijl retinolserums effectief zijn in het verminderen van fijne lijntjes en het stimuleren van collageenproductie.

Moisturizer, want je kunt nooit genoeg hydrateren

Hydratatie is een van de belangrijkste aspecten van huidverzorging. Een goede moisturizer helpt vocht vast te houden en beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Er zijn verschillende soorten moisturizers op de markt, variërend van lichte gels tot rijke crèmes. Voor een vette huid werkt een lichte, olievrije gel-moisturizer het beste. Voor droge of rijpe huid is een rijkere crème met ceramiden of hyaluronzuur ideaal.

Wist je trouwens dat zonnebrandcrème een ideale moisturizer is? UV-straling is de grootste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Zelfs op bewolkte dagen kan UV-straling je huid bereiken. Dagelijks gebruik van een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 helpt om je huid te beschermen en voorkomt vroegtijdige rimpels of pigmentvlekken.

Oogcrème

De huid rondom je ogen is dunner en gevoeliger dan de rest van je gezicht, waardoor het vatbaarder is voor tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes en donkere kringen. Een goede oogcrème kan helpen om de huid rond je ogen gehydrateerd te houden en tekenen van vermoeidheid te verminderen.

Kies voor oogcrèmes met cafeïne voor het verminderen van wallen, of met hyaluronzuur en peptiden voor extra hydratatie en versteviging.

Een lippenbalsem voor zachte en gehydrateerde lippen

Je lippen hebben ook bescherming en hydratatie nodig. Lippenbalsems houden je lippen zacht en soepel, vooral in koude of droge klimaten. Kies voor een lippenbalsem met SPF voor extra bescherming tegen de zon. Lipbalsems met natuurlijke oliën zoals jojoba of kokosolie, en hydraterende ingrediënten zoals sheaboter en vitamine E, zijn ideaal.

Een primer als basis voor je make-up

Een goede primer zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten en egaler wordt aangebracht. Het kan ook helpen om je huid te matten of juist te hydrateren, afhankelijk van het type primer dat je kiest. Primers helpen om poriën te minimaliseren en fijne lijntjes te vervagen, waardoor je huid er gladder uitziet. Voor de vette huid is een matterende primer met silicium ideaal, terwijl een hydraterende primer met hyaluronzuur of glycerine goed werkt voor de droge huid.

Foundation voor een egale teint

Foundation is een basisproduct dat helpt om de teint te egaliseren en foutjes te verdoezelen. Het is belangrijk om een foundation te kiezen die bij je huidtype past en die de juiste dekking biedt. Vloeibare foundations zijn geschikt voor de meeste huidtypes, terwijl poederfoundations beter werken voor een vette huid.

Mascara: zet je ogen in de verf

Mascara is een van de meest gebruikte make-upproducten ter wereld. Het maakt je ogen groter door je wimpers te verlengen en te verdikken. Of je nu kiest voor een natuurlijke look of een dramatisch effect, mascara is simpelweg onmisbaar!

Highlighter voor extra glow

Een highlighter geeft je huid een gezonde en stralende gloed. Breng het aan op de jukbeenderen, het puntje van je neus, de cupidoboog van je lippen, en onder je wenkbrauwen.

Met deze must-haves ben je verzekerd van een stevige basis voor zowel je huidverzorging als je make-up. Deze beauty essentials helpen je om er op je best uit te zien en je zelfverzekerd te voelen, elke dag opnieuw.