Ken je de Siameese tweeling Abby en Brittany Hensel al?

Media door Juliët

Ken je de Siameese tweeling Abby en Brittany Hensel al? Dit zijn een van de meest bekende conjoined tweelingen ter wereld. Hun unieke levensverhaal trok al gauw de aandacht in de media. Ze hebben opgetreden in hun eigen TLC-serie en verschenen in de Oprah Winfrey Show. Maar hoe ziet het leven van de zussen er verder uit?

Siameese tweeling Abby en Brittany

Abby en Brittany Hensel zijn geboren in 1990 in de Verenigde Staten. Ze zijn vrij bekend geworden in de media, maar in de loop van de jaren hebben de zussen gekozen voor een leven buiten de schijnwerpers. Ze richten zich nu vooral op hun carrière en persoonlijke leven. Ondanks de bekendheid leiden de dames een relatief normaal leven. Beiden hebben ze hun diploma behaald aan de Bethel University en werken ze nu als leerkracht op een basisschool in hun woonplaats. Gezamenlijk ontvangen ze één salaris. Dit begrijpen ze volledig. Toch wil de Siameese tweeling in de toekomst onderhandelen over hun salaris, omdat het vrij uniek is de dubbele perspectieven die ze kunnen bieden in het onderwijs.

Hoe ziet het leven eruit? 

Als Siaamsee tweeling hebben Abby en Brittany elk hun eigen hoofd en hart, maar delen ze voor de rest bijna alle organen. Abby heeft controle over de rechterarm en -been, terwijl Brittany de linkerkant van hun lichaam bestuurt. Dit hoeft niet te betekenen dat ze alles samen moeten doen. Zo hebben ze wel allebei een apart spijsverteringssysteem en maag, maar delen ze wel dezelfde blaas. Vaak is het handig om maaltijden te delen, maar toch eten ze soms ook apart.

In 2021 kwam Abby in het nieuws, want ze was toen net getrouwd met Josh Bowling. In de media kwamen allerlei vragen los over hoe de realtie werkt, vooral omdat Brittany en Abby zo nauw verbonden zijn. Mensen zijn nieuwsgierig naar het leven van de dames, maar de zussen zijn vrij terughoudend als het gaat om hun privéleven. Ze gaven daarom ook al vrij gauw aan dat ze net als ieder ander hun eigenlijk privacy waarderen en niet alles van hun leven willen delen. Kunnen de zussen eigenlijk kinderen krijgen? Ze hebben verklaard dat dit waarschijnlijk wel mogelijk is. Moeder Patty bevestigde namelijk dat de benodigde organen goed functioneren van de Siameese tweeling.

Dagelijkse leven

Naast hun leven als leerkracht, heeft de Siameese tweeling ook nog andere bezigheden. Zo hebben de zussen beide hun rijbewijs gehaald op hun 16e. Samen bedienen ze de auto. Abby bedient de pedalen en versnellingsppok en Brittany is verantwoordelijk voor de richtingaanwijzers en lichten. Wat er zou gebeuren als ze worden aangehouden voor een verkeersovertreding, weten ze niet.