Drama bij Songfestival: Joost Klein had al eerder aanvaring met cameravrouw

Media door Alyssa

Oeps! Het lijkt erop dat Joost Klein, de Nederlandse zanger die tijdens het Eurovisie Songfestival nogal wat ophef heeft veroorzaakt, eerder al een probleem had met dezelfde cameravrouw. Volgens de Zweedse krant Aftonbladet, die deze juicy details naar buiten heeft gebracht, was er een eerdere aanvaring tussen Joost en de cameravrouw voordat de zanger gediskwalificeerd werd.

De eerste onenigheid

Het eerste incident vond plaats toen de cameravrouw Joost backstage filmde. Hij zou haar toen hebben gevraagd te stoppen, maar de vrouw hield vol omdat hij een document had ondertekend waarmee hij instemde met het filmen. Ondanks de excuses van het Nederlandse team en de belofte dat Joost zich zou gedragen, was er blijkbaar toch meer aan de hand. Oei.

Het tweede incident: spanningen

Tijdens het tweede incident, dat dus voor de finale plaatsvond, maakte Joost een dreigende beweging. De cameravrouw dacht eerst dat het een grapje was, maar de situatie escaleerde snel. Ze gaf aan zich steeds onzekerder te voelen en vroeg zelfs om een schadevergoeding van 7000 Zweedse kroon (ruim 600 euro).

Joost Klein zijn versie van het verhaal

Joost Klein zegt in zijn verhoor dat hij vage herinneringen heeft aan de situatie en beweert dat zijn beweging gericht was op de camera, niet op de vrouw zelf. Hij houdt vol dat hij onschuldig is en zich niet herkent in de beschuldigingen.

Onthullingen en verdere verwarring

Veel details over de zaak blijven onduidelijk omdat Aftonbladet slechts delen van de politierapporten heeft gepubliceerd en veel is zwartgelakt. Het Openbaar Ministerie besloot het onderzoek te staken omdat er onvoldoende bewijs was om aan te tonen dat Joost de cameravrouw opzettelijk angst wilde aanjagen.

Geen reactie van de cameravrouw

De advocaat van de cameravrouw heeft voorlopig geen commentaar gegeven op de publicatie. "Mijn cliënt heeft geen enkel statement in de zaak gemaakt, dus ik heb geen enkele reactie te geven", laat de advocaat weten. Hij wil niet zeggen of zijn cliënt al heeft besloten om het besluit van het Zweedse Openbaar Ministerie aan te vechten. Het OM besloot begin augustus het onderzoek naar de zaak te staken, omdat de aanklager geen bewijs kon vinden dat Klein de dreigende beweging richting de cameravrouw maakte met de intentie haar 'ernstige angst' aan te jagen.

Wat een gedoe!

Wow, wat een drama allemaal! Het lijkt erop dat Joost Klein niet alleen tijdens het Songfestival voor opschudding zorgde, maar dus daarvoor al echt problemen had met dezelfde vrouw. We zijn benieuwd hoe dit verhaal zich verder ontwikkelt en of de cameravrouw nu nog verdere stappen gaat ondernemen...

Lees ook: Joost Klein doet toch geen aangifte tegen EBU: 'Ben te druk'