⁠Dit is waarom we ons altijd zelf bekijken als we FaceTimen

Lifestyle door Juliët

Naar wie kijk jij als je aan het FaceTimen bent? Ook naar jezelf? Dan ben je echt niet de enige, want veel mensen kijken niet naar hun gesprekspartner tijdens het bellen. Maar waarom doen we dit eigenlijk?

 

Dit is waarom we onszelf bekijken tijdens FaceTime

Herken jij het dat je tijdens het FaceTimen eigenlijk automatisch naar jezelf kijkt in plaats van naar degene met wie je belt? Vaak ontstaat er beetje een onzeker gevoel tijdens het bellen. Sinds de corona is er eigenlijk een soort nieuw zelfbewustheid ontstaan, doordat we constant geconfronteerd worden met ons eigen voorkomen. Al dat thuiswerken en zitten zorgde ervoor dat we continu aan het bellen waren. Zelfs de cosmetische artsen merkten duidelijk verschil. Er kwamen namelijk steeds meer cliënten naar de kliniek, omdat ze tijdens het videobellen wat opviel. Denk aan een frons of kraaienpootjes. Ineens hebben we te maken met allerlei nieuwe termen als lockfrown, het zoomeffect en de lockdown nose job.

 

Goed uitzien tijdens FaceTime

Als je optimaal wilt verschijnen tijdens FaceTime, zorg er dan voor dat je goed licht hebt. Natuurlijk licht is eigenlijk altijd het mooiste. Zorg er daarom voor dat je met je gezicht naar het licht toe zit. Daarnaast is het ook belangrijk dat je goed voor de camera zit, je wilt namelijk niet dat je facetimegenootje je ziet van onder je kin of je neus aankijkt. Met een camera op ooghoogte kun je direct elkaar aankijken. Als je een beetje indruk wilt maken, kijk dan omhoog en praat direct in de camera. Oh ja en zit vooral rechtop. Om ervoor te zorgen dat de aandacht op jou is gericht, moet je ervoor zorgen dat je achtergrond niet teveel afleidt. Denk aan een effen muur.

 

Meer zelfvertrouwen

Maar allemaal leuk en aardig het goed uitzien tijdens FaceTime, maar het belangrijkste is vooral dat jij jezelf bent. Een reden van onzekerheid in een situatie is dat je bepaalde gedachten nahoudt. Wat een gedachte is bij een situatie, maakt hoe je je voelt. Leer je gedachten herkennen, zodat je deze kunt veranderen. Een gedachte als 'Ik kan het niet' zijn wel eens voorbeelden van gedachten die je kunt hebben. Deze zijn vooral niet realistisch. Leer deze ombuigen naar dat je het wel kan en het dus gaat proberen. Ga vooral uit van je eigen kracht. Iedereen is anders en dat is maar goed ook. Anders was het ook maar saai toch?