Dit is de 100 envelope challenge van TikTok

Vrije tijd door Maya Luz

Geld sparen is moeilijk. Zit je nu ja te knikken? Dan ben je niet de enige. Op TikTok heeft men hier een nieuwe hack voor bedacht. Wil jij graag meer geld sparen? Probeer dan deze 100 envelope challenge van TikTok.

Lees ook: Deze No Spend Challenge van TikTok is goed voor je portemonnee

Wat is de 100 envelope challenge?

TikTok heeft een manier bedacht om $5050 dollar te sparen in honderd dagen. Hiervoor is het de bedoeling dat je honderd enveloppen gebruikt en deze labelt per dag. Iedere dag vul je een envelop met het bedrag dat op de envelop staat. Dus op de eerste dag doe je een dollar in de envelop, in de tweede dag twee en zo ga je door tot de honderd. Als je alle bedragen aan het einde van de rit bij elkaar optelt heb je $5050 dollar gespaard. Maar aangezien wij hier de dollar niet gebruiken, maken we er euro's van. Mocht je de challenge meer eigen willen maken, dan kun je de 100 envelope challenge ook langer of korter maken.

@budget.with.milly8

Zo doe je de 100 envelope challenge

Deze challenge wordt op TikTok gezien als een hele makkelijke en snelle manier om geld te sparen. Je begint met lage bedragen en werkt je weg omhoog, wat de drempel om ermee te beginnen lager maakt. Maar hoe voer je deze 100 envelope challenge precies uit? Wij leggen het je stap voor stap uit.

Stap 1: Maak je enveloppen

De 100 envelope challenge kan je uitvoeren met honderd losse enveloppen, maar gelukkig is dit niet de enige optie. Online zijn er verschillende mapjes die specifiek voor dit doel bedoeld zijn. Deze kun je dan gebruiken om het gespaarde geld in te bewaren. Het belangrijkste is dat je een systeem voor jezelf maakt dat makkelijk is en vooral ook veilig. Je wil je gespaarde centjes natuurlijk niet kwijtraken.

Stap 2: Begin met het vullen van je enveloppen

Voor deze challenge is het belangrijkste dat je gewoon begint. Spreek met jezelf af wanneer je begint, we begrijpen dat heel spontaan besluiten om dit te gaan doen niet altijd zomaar kan. Bedenk een startdatum en hou je hieraan. Zet eventueel een reminder in je telefoon voor iedere dag van de challenge. Zo kan je ook niet per ongeluk een dag overslaan.

Stap 3: Blijf doorgaan!

We weten dat deze challenge volhouden steeds moeilijker wordt. Maar er is licht aan het einde van de tunnel! Houd vol, je hebt straks een prachtige beloning die op je wacht aan het einde van de challenge.

Stap 4: Blijf ervan af!

We wetend at het moeilijk is om van geld af te blijven. Daarom raden we je aan om met contant geld te werken voor deze challenge. Geld van je bankrekening geef je veel makkelijker uit.

Stap 5: Bewaar het op een veilige plek

Zorg ervoor dat je tijdens de challenge een veilige plek hebt om je gespaarde geld op te bergen. Zo maak je het voor jezelf moeilijker om eraan te zitten, en hiermee voorkom je dat kinderen of andere mensen eraan gaan zitten. Want dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Stap 6: Tel uit je winst

Na honderd dagen heb je €5050 euro gespaard! Dat is best een flink bedrag! Gebruik het voor iets waar je al lang van droomt, beloon jezelf!