Deze No Spend Challenge van TikTok is goed voor je portemonnee

Vrije tijd door Maya Luz

Zou jij een hele dag kunnen doorbrengen zonder geld uit te geven? Of wat dacht je van een hele maand. Mensen op TikTok dagen zichzelf uit om een hele maand lang geen geld uit te geven. Dit is wat je moet weten over de 'No Spend Challenge'.

Lees ook: TikTok heeft een nieuwe slaaphack met limoenen

Wat is de 'No Spend Challenge'?

Zou jij een hele maand geen geld uit kunnen geven aan onnodige dingen? Dat is wat mensen op TikTok proberen te doen met de 'No Spend Challenge'. Het doel van deze uitdaging is om je meer bewust te worden van hoeveel je uitgeeft aan onnodige dingen in een maand. Hierdoor kun je bewuster met je geld omgaan en beter worden in sparen. De regels van de uitdaging zijn erg direct. Je kan alleen geld uitgeven aan dingen die je echt nodig hebt. Hierbij gaat het om het betalen van je huur en rekeningen, maar ook om het doen van boodschappen en je auto voltanken of geld op je OV-kaart zetten. Verder is het de bedoeling dat je geen of zo min mogelijk geld uitgeeft aan alle andere dingen. Denk aan beauty afspraken zoals de kapper of de nagelsalon maar ook drankjes doen met vrienden, shoppen of uit eten gaan. Hoe streng je hiermee bent hangt van jezelf en je doelen af. Maar het doel is voor iedereen hetzelfde: geef zo min mogelijk geld uit en spaar zo veel mogelijk.

@thesavvysagittarius

Zo doe je zelf de 'No Spend Challenge'

De 'No Spend Challenge' wordt door verschillende mensen op verschillende manieren uitgevoerd. Sommige mensen op TikTok maakten een lijstje met dingen waar ze wel geld aan mochten uitgeven en een lijstje met no-go's. Anderen houden een kalender bij waar ze dagelijks opschrijven waar ze geld aan hebben uitgegeven. Wat voor jou belangrijk is als je voor deze uitdaging wil gaan, is dat je een duidelijk beeld hebt van wat jouw persoonlijke regels en doelen zijn en dat je een manier hebt om je vooruitgang bij te houden. Zo kan je bijvoorbeeld al het geld dat je niet uitgeeft op een spaarrekening zetten.

@caggiebaby

Dingen die je kunt doen in plaats van geld uitgeven

Ben jij iemand die het lastig vindt om geen geld uit te geven? Dan kan je misschien wat hulp gebruiken bij het vinden van manieren om je tijd anders te besteden. Focus je tijdens de challenge bijvoorbeeld meer op je werk en op het vinden van gratis activiteiten die je kunt doen met je vrienden. Probeer ook vooral te genieten van de spullen die je al hebt. Lees de boeken op je boekenplank in plaats van dat je nieuwe gaat kopen. Of style de kleding die je al hebt op een andere manier. Zo creëer je toch nieuwe outfits zonder dat je nieuwe dingen hoeft te kopen.