Zo houd je meer tijd over voor je gezin en zie je elkaar vaker!

Vrije tijd door Djamila

Een gezin onderhouden is, zoals elke moeder (en ook vader natuurlijk) weet, een fulltime job. Je jongste moet na school direct naar zwemles, terwijl je oudste een belangrijk tentamen heeft en je partner later thuis is van werk vanwege een teamuitje. Dit zijn activiteiten die je moet en wil onthouden voor je eigen planning – zeker als je ’s avonds eerder weg moet voor een cursus Spaans -, maar dat schiet er toch vaak bij in. Heb je er daarom weleens aan gedacht om een familieagenda aan te schaffen? Wellicht heb je het al eens geprobeerd, maar werkte het niet, twijfel je of ben je al een doorgewinterde gebruiker die van plannen houdt. Welke situatie ook van toepassing op je is, wij bespreken graag hoe dit hulpmiddel je gezinsleven een stuk makkelijker kan maken.

Waarom?

Er zitten echt veel voordelen aan het gebruik van een familieagenda. Je zal namelijk minder snel belangrijke gebeurtenissen over het hoofd zien of overslaan, zoals verjaardagen, doktersbezoeken, school en buitenschoolse activiteiten. Maar jij en je gezin kunnen zo ook alle plannen van elk gezinslid in zien. Juist als er iemand naar de dokter moet, zijn jullie hiervan al op de hoogte en kan er zo goed mogelijk rekening mee worden gehouden – in de vorm van steun, hulp etc. Daarnaast wordt de routine in het huishouden weer op orde gebracht én wordt tijd met elkaar spenderen echt veel makkelijker gemaakt. En dat is toch zeker wel de grootste prioriteit?! Hieronder behandelen we de belangrijkste redenen nog iets uitgebreider.

Controleer snel de beschikbaarheid

Als je een uitnodiging voor een feestje krijgt en accepteert, om er vervolgens achter te komen dat je al plannen hebt die dag, is dat echt heel vervelend. En zeker ook voor je huisgenoten. Met een agenda voor de hele familie van Bekkingblitz.nl kun je snel zien wanneer jij of jullie beschikbaar zijn en welke afspraken er al in staan. Zo wordt plannen een stuk leuker en voorkom je teleurstelling bij jezelf en/of anderen.

Open communicatie

Heb je kinderen die al naar de middelbare school gaan? Dan is het echt handig om te noteren wanneer zij een belangrijke deadline hebben, zoals een tentamen of een eindopdracht. Dan weet het hele gezin wie waar aan toe is. Tevens kan jij je kroost op die manier helpen om hen te herinneren aan de toets zodat ze goed voorbereid het klaslokaal in lopen. En hoe lekker is het voor je zoon of dochter als (een van) hun ouders een lekker ontbijtje heeft klaargezet op een belangrijke dag?

Helpt bij het maken van plannen

Als je de agenda van je gezinsleden kent, kun je dingen plannen volgens hun tijdschema. Heeft je zoon kiespijn, maar durft ie zelf niet naar de tandarts te bellen (dat probleem kent elke ouder vast en zeker wel)? Dan kan jij die tandartsafspraak plannen zonder dat het overlapt met een toets op school of z’n voetbaltraining ’s middags. Plannen is dus nog nooit zo makkelijk geweest en je hoeft niet iedereen af te lopen om te vragen wat ze die dag op dat tijdstip doen.

Het organiseren en plannen van de gezinsagenda

Het plannen van je gezinsagenda hoeft niet stressvol te zijn. Je kan de agenda onderverdelen in verschillende kleuren, zodat elke categorie een kleur heeft (werk is oranje, school is blauw etc.). Echt, zo bestaat er nog meer overzicht! Daarnaast kan je samen met het gezin er eens per maand bijvoorbeeld voor gaan zitten om de agenda weer compleet te maken. En mocht er iets aan toegevoegd moeten worden? Leg de agenda dan op een opvallende en gemakkelijke plek waar iedereen bij kan, want dan wordt het opschrijven en het controleren ook geen moetje.