Taylor Swift spreekt zich uit over de gecancelde shows in Wenen

Celebs door Maya Luz

Na vier maanden achter elkaar door Europa touren heeft Taylor Swift eindelijk even pauze. Op 20 augustus ronde ze de Europese tour af in London en dat was natuurlijk een groot feest. Maar na het afronden van de shows had Taylor nog wat te zeggen, namelijk over de shows die niet door konden gaan in Wenen.

Lees ook: Oh oh: Taylor Swift haalt subtiel uit naar Kanye West

Gecancelde shows in Wenen

De Swifties in Wenen, Oostenrijk, keken er al maanden naar uit. Maar hun shows van de Eras Tour van Taylor Swift konden helaas niet doorgaan. De shows zouden plaatsvinden op 8, 9 en 10 augustus in het Ernst Happel stadion in de Oostenrijkse hoofdstad. Maar door een terroristische dreiging zijn de shows afgelast. Dit was niet alleen erg jammer voor fans, maar ook voor Taylor zelf. De fans gingen massaal de straat op om alsnog samen te komen met elkaar en de muziek van Taylor Swift te vieren. Dit zorgde voor indrukwekkende beelden van volle straten die gevuld waren met fans die allemaal dezelfde liedjes meezongen. Er was alleen één ding waar veel fans niet blij mee waren, en dat is dat de zangeres zelf niks van zich liet horen. Deze stilte zorgde voor veel discussie binnen de fans. Zo werd er door verschillende fans gezegd dat Taylor misschien niks mag zeggen van de authoriteiten of dat ze het misschien eerst moest verwerken voordat ze zich uitsprak. Andere fans voelde zich vergeten door de stilte van hun idool. Na de afgelaste shows ging de tour gewoon weer verder in London. En nu ook deze shows achter ons liggen, heeft de wereldster besloten om zich uit te spreken.

Taylor Swift breekt haar stilte

Wanneer Taylor Swift een reeks shows afrond op een bepaalde locatie, post ze achteraf een slideshow met foto's van de shows op haar Instagram. In het onderschrift omschrijft ze de ervaring en bedankt ze al haar fans die aanwezig waren bij de shows. Na de shows in London deed ze dit ook, alleen besloot ze deze keer om ook een statement te maken over Wenen, iets waar veel fans op zaten te wachten. In haar post op Instagram schreef Taylor dat het podium op stappen in London voelde als een 'rollercoaster of emotions'. Het moeten aflassen van de shows in Wenen omschrijft ze als 'devastating'. "The reason for the cancellations filled me with a new sense of fear, and a tremendous amount of guilt because so many people had planned on coming to those shows. But I was also so grateful to the authorities because thanks to them, we were grieving concerts and not lives. I was heartened by the love and unity I saw in the fans who banded together."

Ze zet haar statement voort door te zeggen dat ze ervoor had gekozen om al haar tijd en aandacht te besteden aan ervoor zorgen dat de laatste shows van de Europese tour zo veilig mogelijk konden verlopen. Daarnaast had ze ook nog iets te zeggen over het feit dat mensen niet blij waren met haar stilte. "Let me be very clear: I am not going to speak about something publicly if I think doing so might provoke those who would want to harm the fans who come to my shows." Veiligheid ging dus wat Swift betreft, boven alles.

Meer op Instagram