Na Céline Dion is ook Beyoncé boos op Donald Trump campagne

Celebs door Maya Luz

De campagnes voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten zijn in volle gang. De kandidaten zijn er niet vies van om muziek van populaire artiesten te gebruiken voor hun campagnespotjes. Alleen Donald Trump maakt hier blijkbaar geen vrienden mee. Eerst was Céline Dion boos, nu is Beyoncé aan de beurt.

Lees ook: Céline Dion is boos: Trump gebruikt haar muziek voor campagne

Trump is niet populair bij de sterren

Een tijdje terug was megaster Céline Dion niet bij met de campagne van Donald Trump. Tijdens een van de rallies van de presidentskandidaat werd namelijk haar nummer 'My Heart Will Go On' gebruikt. Hier was de zangeres niet blij mee, mede doordat dit van tevoren niet aan haar was gevraagd. Als reactie plaatste ze een statement op Instagram waarin ze duidelijk maakte niet achter de campagne van Trump te staan, evenals het gebruik van haar muziek voor zijn campagne.

Na Céline Dion is ook Beyoncé niet te spreken over het gebruik van haar muziek voor Trump. Haar nummer 'Freedom' wordt momenteel gebruikt voor de campagne van de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris. Het is het officiële nummer van de Democratische campagne en hier heeft Beyoncé zelf toestemming voor gegeven. Het nummer wordt gebruikt in spotjes voor Kamala Harris en haar running mate Tim Walz. Daarnaast wordt het nummer gedraaid bij rallies voor de Democratische kandidaat. Dus toen Trump besloot om het nummer ook te gaan gebruiken, was Beyoncé niet blij.

Cease-and-desist van Beyoncé

Als reactie op het gebruik van haar nummer voor de Trump campagne, stuurde het team van Beyoncé de Republikein een cease-and-desist. Hiermee vraagt ze dus aan het team van Trump om het gebruik van haar nummer te staken. Mocht hij doorgaan met het gebruiken van haar nummer, dan zou de zangeres naar de rechter kunnen stappen. Een cease-and-desist is dus een soort rechtelijke waarschuwing. Het nummer van Beyoncé werd door de Trump campagne gebruikt in een online video die inmiddels offline is gehaald. Hierdoor lijkt het er dus op dat het campagneteam ervoor heeft gekozen om naar de wensen van de zangeres te luisteren. Beyoncé en Céline Dion zijn niet de enige artiesten die niet willen dat Trump hun muziek gebruikt voor zijn campagne. Eerder deze maand dreigde zanger Isaac Hayes om naar de rechter te stappen nadat de Republikein zijn nummer 'Hold On, I'm Coming' had gebruikt tijdens meerdere rallies. Andere artiesten die hebben aangegeven dat ze niet willen dat Trump hun muziek gebruikt zijn Adele, Rihanna en The Rolling Stones.