Op TikTok is men ‘very demure’ dit betekent het

Media door Maya Luz

Ben jij dit artikel rustig aan het lezen? Dat is very demure, very mindful, very cutesy! Maar ehm, wat betekent dat eigenlijk? Het woord demure neemt TikTok helemaal over. Dit is wat je moet weten over deze trend.

Lees ook: Volgens TikTok moeten we hele komkommers eten: dit zijn de lekkerste recepten

Ten eerste, wat betekent demure?

Om deze trend te kunnen begrijpen, moeten we eerst weten wat het woord demure eigenlijk betekent. In het Nederlands betekent het ingetogen. Om het heel simpel uit te leggen, deze TikTok trend gaat over hoe je het beste ingetogen en bewust kunt zijn. Je valt niet te veel op maar ook niet te weinig. Je bent je bewust van je omgeving en houdt hier rekening mee, very cutesy. Maar zoals met veel TikTok trends het geval is, het is niet al te serieus. TikTok is je dus zeker niet aan het vertellen om ingetogen te zijn, het is allemaal een grote grap.

Waar komt de trend vandaan?

De trend is begonnen bij TikTok creator Jools LeBron. Zij maakte haar eerste video over dit onderwerp aan het begin van deze maand. En binnen een hele korte tijd namen haar uitspraken het hele internet en de wereld over. Het woord demure wordt gebruikt door bedrijven in hun marketing en zelfs in de Amerikaanse politiek wordt de trend gebruikt.

@joolieannie

Jools is een Amerikaanse transvrouw uit Chicago die voor de grap besloot om een video te maken waarin ze eigenlijk zichzelf belachelijk maakt. In een video die Jools maakte nadat de trend ontplofte, legde ze uit dat het helemaal niet bedoeld was om mensen te les te lezen over hoe ze zich moeten gedragen of kleden. Het is puur bedoeld als zelfspot. En als je naar de video's van Jools kijkt, wordt het ook wel snel duidelijk dat het niet al te serieus is.

@joolieannie

In een klap viral

Het internet heeft veel slechte eigenschappen, maar het kan ook hele mooie dingen voortbrengen. Dat was ook te zien bij het ontstaan van de trend rondom demure. Jools vertelde namelijk recent op haar TikTok account dat ze dankzij deze trend, kan betalen voor haar volledige transitie. Daarnaast vertelde ze dat ze door de inkomsten van de trend, een vriendin onderdak kon bieden. Jools wordt door de trend ook uitgenodigd voor evenementen met grote sterren. Veel celebs hebben ook al video's gemaakt over de trend, zelfs Netflix ging ermee aan de haal. Zo zien we maar weer hoe je leven door een klein dingetje kan veranderen! Very demure!

@joolieannie